Ναυτικοί

Αύξηση του αριθμού εισαγομένων στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) 2019-2020

Αύξηση του αριθμού εισαγομένων στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) 2019-2020

Αυξάνεται ο αριθμός των εισαγομένων στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Πλοιάρχων και Μηχανικών το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020

Αριθμ. 2231.2-6/80500/2019 – ΦΕΚ Τεύχος B 4169/14.11.2019
Αύξηση του αριθμού εισαγομένων στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ – ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
αποφασίζουμε:



1. Αυξάνεται ο αριθμός των εισαγομένων στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Πλοιάρχων και Μηχανικών το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020 εκ των υποψηφίων της δεύτερης γενικής κατηγορίας της παραγράφου 1.2 του άρθρου 2 του Κανονισμού Εισαγωγής Σπουδαστών/Σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) για το εκπαιδευτικό έτος 2019-2020 (Β’ 2121/6-6-2019). Ο κατά τα ανωτέρω αριθμός των σπουδαστών/σπουδαστριών που θα εισαχθούν στις Α.Ε.Ν. κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 καθορίζεται σε 129 (77 Πλοίαρχοι και 52 Μηχανικοί).

2. Πέραν των ανωτέρω, εισάγονται, υποχρεωτικώς κατά τη μεταξύ τους σειρά επιτυχίας εφόσον συγκεντρώνουν τη βαθμολογική βάση επιτυχίας, σύμφωνα με τις  ισχύουσες διατάξεις, υποψήφιοι/υποψήφιες προερχόμενοι εκ των ειδικών κατηγοριών της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του Κανονισμού Εισαγωγής Σπουδαστών/Σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) για το εκπαιδευτικό έτος 2019-2020 (Β’ 2121/6-6-2019).
Η ποσόστωση των κατηγοριών της παραγράφου 1.2 του άρθρου 2 του Κανονισμού Εισαγωγής Σπουδαστών/Σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) για το εκπαιδευτικό έτος 2019-2020 (Β’ 2121/6-6-2019) πραγματοποιείται με αναγωγή στο 100% ως ακολούθως:

α. Σε ποσοστό 36% του συνολικού αριθμού εισακτέων, απόφοιτοι Γενικών Λυκείων.

β. Σε ποσοστό 8% του συνολικού αριθμού εισακτέων, απόφοιτοι Επαγγελματικών Λυκείων των Τομέων:
Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής, Οχημάτων, Πληροφορικής, Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, της Ομάδας Προσανατολισμού Τεχνολογικών Εφαρμογών των τομέων Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, Πληροφορικής, καθώς και της Ομάδας Προσανατολισμού Διοίκησης και Οικονομίας.

γ. Σε ποσοστό 52% του συνολικού αριθμού εισακτέων, απόφοιτοι Επαγγελματικού Λυκείου Ναυτικού τομέα ειδικότητας Πλοιάρχου ή Μηχανικού, καθώς και αποφοίτους Επαγγελματικού Λυκείου του Τομέα Πλοιάρχων και Μηχανικών της Ομάδας Προσανατολισμού Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων και αποφοίτους από τα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (Τ.Ε.Ε.) του Ενιαίου τριετούς κύκλου σπουδών Ναυτικού και Ναυτιλιακού Τομέα ειδικότητας Πλοιάρχου ή Μηχανικού.

δ. Σε ποσοστό 4% του συνολικού αριθμού εισακτέων, απόφοιτοι Επαγγελματικών Λυκείων λοιπών τομέων και Ομάδων Προσανατολισμού, καθώς και υποψήφιοι απόφοιτοι από τα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (Τ.Ε.Ε.) του Β ́ κύκλου σπουδών Τ.Ε.Ε. των Τομέων: Δομικών έργων, Οικονομίας και Διοίκησης, Μηχανολογικού, Ηλεκτρονικού, Ηλεκτρολογικού, Κατασκευών, Χημικών Εργαστηριακών Εφαρμογών, Πληροφορικής – Δικτύων Η/Υ και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

3. Η διαδικασία επιλογής των άνω σπουδαστών/σπουδαστριών θα γίνει σύμφωνα με τις παραγράφους 2, 3 και 4 του άρθρου 6 και την παράγραφο 4 του άρθρου 8 του Κανονισμού Εισαγωγής Σπουδαστών/Σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) για το εκπαιδευτικό έτος 2019-2020 (Β’ 2121/6-6-2019).

4. Σε περίπτωση που υπάρξουν κενές θέσεις λόγω εξαντλήσεως των υποψηφίων μιας υποκατηγορίας της δεύτερης γενικής κατηγορίας, αυτές μεταφέρονται στις
άλλες υποκατηγορίες της αυτής γενικής κατηγορίας, στις οποίες δεν έχει εξαντληθεί ο αριθμός των υποψηφίων, σε ποσοστό ανάλογο αυτού της αρχικής κατανομής.

5. Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ρυθμίζονται τα θέματα κατανομής ανά σχολή και ειδικότητα των ως άνω σπουδαστών/σπουδαστριών στις Α.Ε.Ν. Ασπροπύργου, Μακεδονίας, Ηπείρου, Κρήτης και Κύμης.

6. Οι εισαγόμενοι της παρούσας απόφασης αποκτούν δικαίωμα μετεγραφής από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 και εφεξής

Η απόφαση να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Σχετικά:

Δικαιολογητικά και διαδικασία έκδοσης Ναυτικού Φυλλαδίου


odigostoupoliti

Συντακτική ομάδα του Οδηγού του Πολίτη

Share
Published by
odigostoupoliti

Recent Posts

Ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικά τον Αύγουστο 2026

Ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικά τον Αύγουστο 2026: Τα αναδρομικά αφορούν πέντε μεγάλες κατηγορίες συνταξιούχων.…

25 minutes ago

Φωτιά τώρα στην περιοχή Καμηλόβρυση της Φθιώτιδας

Φωτιά τώρα, απόγευμα του Σαββάτου 1.8.2026, σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Καμηλόβρυση της Φθιώτιδας.  …

1 hour ago

Φωτιά τώρα στην περιοχή Στανός της Αιτωλοακαρνανίας

Φωτιά τώρα, μεσημέρι του Σαββάτου 1.8.2026, σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Στανός της Αιτωλοακαρνανίας.  …

3 hours ago

Όλες οι πληρωμές επιδομάτων, συντάξεων και εφάπαξ έως 7.8.2026

Όλες οι πληρωμές επιδομάτων, συντάξεων και εφάπαξ από τον e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ, από 3 Αυγούστου…

3 hours ago

Φωτιά τώρα στην περιοχή Σκάλωμα της Φωκίδας

Φωτιά τώρα, μεσημέρι του Σαββάτου 1.8.2026, σε δασική έκταση, στην περιοχή Σκάλωμα της Φωκίδας.  …

3 hours ago

Φωτιά τώρα στην περιοχή Κυρά Φαρσάλων της Λάρισας

Φωτιά τώρα, μεσημέρι του Σαββάτου 1.8.2026, σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Κυρά Φαρσάλων της Λάρισας.…

5 hours ago