Υγεία

Ανακοινώθηκε το άνοιγμα του Ελληνικού τουρισμού για το 2021

Ανακοινώθηκε το άνοιγμα του Ελληνικού τουρισμού για το 2021

Το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού το 2021

 

«Στις 14 Μαΐου 2021 ανοίγει ο Ελληνικός Τουρισμός. Με παγκόσμιο σύνθημα: All you want is Greece» ανακοίνωσε ο υπουργός τουρισμού σε συνέντευξη τύπου

 

Το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού το 2021 παρουσίασε ο υπουργός τουρισμού, σε συνέντευξη τύπου η οποία δόθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΙΤΒ Berlin και προσδιόρισε ως ημερομηνία για την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου 2021 στην Ελλάδα την 14 Μαΐου 2021

Παράλληλα, αποκάλυψε το κεντρικό σύνθημα της νέας προωθητικής εκστρατείας για τον Ελληνικό Τουρισμό, το «All you want is Greece» («Το μόνο που θέλεις, είναι η Ελλάδα»).

Η Συνέντευξη Τύπου είχε τίτλο «Return to Greece: The journey to revive a unique experience has just started» («Επιστροφή στην Ελλάδα: Το ταξίδι για να ξαναζήσουμε μια μοναδική εμπειρία μόλις ξεκίνησε») μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο μέσω διαδικτύου, σε απευθείας σύνδεση με το Μουσείο της Ακρόπολης.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Υπουργός Τουρισμού, «έχοντας πάντα κατά νου την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων φιλοδοξούμε να ανοίξουμε τον Ελληνικό Τουρισμό στις 14 Μαΐου 2021. Έως τότε θα αίρουμε σταδιακά τους περιορισμούς, εφόσον αυτό μας το επιτρέψουν οι εκτιμήσεις εκ μέρους των λοιμωξιολόγων για την εξέλιξη της πανδημίας. Για παράδειγμα, προγραμματίζουμε για τον Απρίλιο 2021 την πιλοτική, δοκιμαστική εφαρμογή των μέτρων που έχουμε σχεδιάσει, σε πρώτη φάση με επισκέπτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και με άλλα κράτη αναχώρησης όπου ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει, όπως π.χ. το Ισραήλ. Τονίζω, ωστόσο, ότι όλες οι ημερομηνίες σχετικά με το άνοιγμα είναι ενδεικτικές και ενδέχεται να τροποποιηθούν, αναλόγως των εξελίξεων».

 



 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε επιγραμματικά στα βασικά υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία θα εφαρμοστούν στις πύλες εισόδου επισκεπτών. Συγκεκριμένα, στη χώρα θα επιτρέπεται η είσοδος σε ταξιδιώτες οι οποίοι είτε θα έχουν εμβολιαστεί είτε θα διαθέτουν ανοσία λόγω ανάρρωσης είτε θα έχουν βρεθεί αρνητικοί στον COVID-19 σε πρόσφατο τεστ. Επιπλέον, όπως είπε ο Υπουργός, «όλοι οι τουρίστες ενδέχεται να υποβληθούν σε τυχαία τεστ, κατά τον ίδιο τρόπο με πέρσι. Ωστόσο, μια σημαντική διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά είναι τα rapid tests, χάρη στα οποία η καραντίνα για τα θετικά κρούσματα θα ξεκινά, πλέον, χωρίς την 24ωρη αναμονή όπως το 2020».

«Το κόστος για τη νοσηλεία ή οποιαδήποτε άλλη επιβεβλημένη ενέργεια, με στόχο την προστασία της υγείας τουριστών, επαγγελματιών και πολιτών, θα βαρύνει το Ελληνικό Κράτος» διευκρίνισε ο κ. Χάρης Θεοχάρης.

Και παράλληλα, υπογράμμισε πως «ότι ισχύει για τους Έλληνες πολίτες, θα ισχύει και για τους τουρίστες, χωρίς καμία διαφορά ή εξαίρεση, όπως π.χ. η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε δημόσιους χώρους».

 


odigostoupoliti

Συντακτική ομάδα του Οδηγού του Πολίτη

Share
Published by
odigostoupoliti

Recent Posts

Πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη 17.12.2025

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά τις πρωινές ώρες,…

3 hours ago

Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ): Κλείνει νωρίτερα ο σταθμός Βικτώρια σήμερα Τρίτη 16.12.2025

Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ): Κλείνει νωρίτερα ο σταθμός Βικτώρια σήμερα Τρίτη 16.12.2025. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ανακοίνωση…

4 hours ago

Απόσυρση από την ελληνική αγορά παιχνιδιού, κινητού τηλεφώνου, ηχείων

Απόσυρση από την ελληνική αγορά παιχνιδιού, κινητού τηλεφώνου, ηχείων Αριθμ. 1171/4 - ΦΕΚ Τεύχος Β…

8 hours ago

Σεισμός στην Αιτωλοακαρνανία (περιοχή του Θέρμου)

Σεισμός στην Αιτωλοακαρνανία μεγέθους 3.2 Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή του Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας (7 χλμ…

10 hours ago

Εορταστική φορολοταρία 2025 με κέρδη έως 100.000 ευρώ

Εορταστική φορολοταρία τον Δεκέμβριο 2025 με κέρδη έως 100.000 ευρώ σε κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί…

11 hours ago

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκη – Αθήνα και αντίστροφα

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης από την Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα και αντίστροφα, με…

11 hours ago