Αποχή των δικηγόρων την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του σώματος κατά της επιβολής τέλους δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές
Το ΔΣ του ΔΣΑ επικύρωσε, κατά πλειοψηφία (με ψήφους 11 υπέρ, 6 κατά και 1 λευκό), την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος της 11.1.2020 για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του σώματος κατά της επιβολής τέλους δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές με τον νόμο 4640/2019 με την πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη και την πραγματοποίηση αποχής την ίδια ημέρα.
Η αποχή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα διοργάνωσης της εκδήλωσης διαμαρτυρίας της Ολομέλειας στη Θεσσαλονίκη, στην οποία θα συμμετάσχει ο ΔΣΑ
Σημειώνεται ότι την ως άνω απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος έχουν ήδη επικυρώσει και τα ΔΣ των Δικηγορικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και Πειραιώς, καθώς και το σύνολο σχεδόν των υπολοίπων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟΧΗΣ
Α. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ
1. Παραγραφές – Προθεσμίες
2. Για τις ποινικές υποθέσεις:
Αυτόφωρα (κρατούμενοι)
Κρατούμενοι (προσωρινώς ή κατόπιν καταδικαστικής απόφασης)
στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό.
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ
1. Καταθέσεις ενδίκων βοηθημάτων και μέσων σε όλες τις διαδικασίες (πολιτικά και διοικητικά), συμπεριλαμβανομένων αιτήσεων και αγωγών.
2. Συζήτηση προσωρινών διαταγών και αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον πολιτικών και διοικητικών δικαστηρίων(συμπεριλαμβανομένων αιτήσεων αναστολών, αναστολών πλειστηριασμών κ.λπ.) ανεξαρτήτως εάν έχει χορηγηθεί ή όχι προσωρινή διαταγή.
3. Αντιρρήσεις (Διοικητικά)
4. Κατάθεση προτάσεων
5. Προσθήκη – Αντίκρουση
6. Εξώδικα και επιδόσεις αποφάσεων
7. Ένορκες βεβαιώσεις
8. Κλήσεις – Προσδιορισμοί
Αναβολές:
Για την διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου – να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.
«Thessaly Pass 2026» 200 ευρώ και «Evros Pass 2026» 250 ευρώ για διακοπές Αριθμ. 68494…
Σημαντικές αλλαγές, που ισχύουν από 16.9.2026, στη ευθύνη των κληρονόμων για τα χρέη της κληρονομιάς.…
Φωτιά τώρα, βράδυ της Δευτέρας 14.9.2026, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, στην περιοχή της Κυψέλης στην Αθήνα.…
Η νέα σημαντική υποχρέωση που έχουν οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων ζώων συντροφιάς. Συγκεκριμένα με ΚΥΑ καθίσταται…
Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2026 αναμένονται νεφώσεις στα περισσότερα τμήματα της χώρας με βροχές και…
Σημαντική αλλαγή που αφορά τις εξώσεις των ενοικιαστών που καθυστερούν την πληρωμή των ενοικίων. Με…