Κοινωνικός τουρισμός

Διακοπές με το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2026-2027 της ΔΥΠΑ

Διακοπές με το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2026-2027 της ΔΥΠΑ: Η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος αναμένεται να γίνει την 1η Μαΐου 2026

Το πρόγραμμα που φέρνει αλλαγές στη μοριοδότηση, τις παροχές και τους δικαιούχους, αναμένεται να ξεκινήσει την 1 Μαΐου 2026 και υλοποιείται με επιταγές (vouchers). Περαιτέρω οι αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του Απριλίου 2026.

Οι πολύτεκνες οικογένειες εισέρχονται πλέον στην ίδια κατηγορία υψηλής προτεραιότητας με τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ). Με αυξημένη μοριοδότηση, η ΔΥΠΑ στοχεύει στην ουσιαστική ελάφρυνση των οικογενειών με πολλά τέκνα, εξασφαλίζοντας την πρόσβασή τους στις διακοπές ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων.

Οι ανάδοχες μητέρες εντάσσονται πλέον πλήρως στο πρόγραμμα. Δεν λαμβάνουν μόνο το voucher του κοινωνικού τουρισμού, αλλά εξισώνονται με τις φυσικές και θετές μητέρες σε όλες τις συμπληρωματικές παροχές προστασίας μητρότητας της ΔΥΠΑ.

Η επιταγή (voucher) είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και ωφελούμενο ξεχωριστά, οι οποίοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω, Σάμο και Ρόδο μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή), ενώ στους δήμους της Β. Εύβοιας και του Έβρου καθώς και στη Θεσσαλία (πλην Σποράδων), μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Οι τιμές επιδότησης προσαυξάνονται κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο και για τις περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Η αυξημένη επιδότηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα Βόρειας Εύβοιας, Έβρου και Θεσσαλίας (εκτός των Σποράδων).

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες :

  • είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ ή
  • έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας ή
  • έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
  • συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας), καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

 

Δημοσιεύτηκε στον Οδηγό του Πολίτη (https://www.odigostoupoliti.eu)

odigostoupoliti

Συντακτική ομάδα του Οδηγού του Πολίτη

Share
Published by
odigostoupoliti

Recent Posts

Φωτιά τώρα στην περιοχή Βρύση, του δήμου Παγγαίου Καβάλας

Φωτιά τώρα, πρωί της Τρίτης 25.8.2026, σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Βρύση, του δήμου Παγγαίου…

44 minutes ago

Ποιοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν πριν την ηλικία των 62 ετών εντός του 2026

Ποιοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν πριν την ηλικία των 62 ετών εντός του 2026: Ασφαλισμένοι, εάν…

1 hour ago

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Interview (25.8.2026)

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για την Political (25.8.2026) Πρόθεση ψήφου: Νέα Δημοκρατία: 26,5% ΕΛ.Α.Σ.:…

2 hours ago

Πληρωμή συντάξεων: Από σήμερα στα ΑΤΜ οι συντάξεις Σεπτεμβρίου 2026

Πληρωμή συντάξεων: Από σήμερα εμφανίζονται στα ΑΤΜ οι κύριες και επικουρικές συντάξεις Σεπτεμβρίου 2026  …

14 hours ago

Πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 25.8.2026

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα…

15 hours ago

Φωτιά τώρα στην περιοχή Καλόρρεμα, του δήμου Μετσόβου Ιωαννίνων

Φωτιά τώρα, απόγευμα της Δευτέρας 24.8.2026, σε δασική έκταση, στην περιοχή Καλόρρεμα, του δήμου Μετσόβου…

18 hours ago