Δημοτικές εκλογές

Δημοτικές εκλογές 2023. Εκλογική αποζημίωση αστυνομικών και λιμενικών

Αριθμ. 82224 – ΦΕΚ τεύχος Β 5728/29.09.2023
Καθορισμός ειδικής εκλογικής αποζημίωσης στους υπαλλήλους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την έκτακτη απασχόλησή τους κατά την προπαρασκευή και διενέργεια των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 και των επαναληπτικών της 15ης Οκτωβρίου 2023.

1. Εγκρίνουμε την καταβολή ειδικής εκλογικής αποζημίωσης κατά το χρονικό διάστημα από 11.09.2023 έως και 16.10.2023 για την παροχή έκτακτης εκλογικής εργασίας, στο πλαίσιο της προπαρασκευής και της διενέργειας των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 και των επαναληπτικών της 15ης Οκτωβρίου 2023, σε πενήντα πέντε χιλιάδες εξακόσιους δέκα (55.610) υπαλλήλους συνολικά που υπηρετούν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ειδικότερα:

α. Σε πενήντα τέσσερις χιλιάδες τριακοσίους τέσσερις (54.304) εν ενεργεία υπαλλήλους του ενστόλου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

β. Σε χίλιους τριακόσιους έξι (1.306) υπαλλήλους πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τακτικό και με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, πλην εκείνων που είναι αποσπασμένοι σε άλλους φορείς του Δημόσιου Τομέα.

2. Δεν λαμβάνουν την ειδική εκλογική αποζημίωση όσοι δεν παρέχουν σχετικές υπηρεσίες από 11.09.2023 έως και 16.10.2023 και ειδικότερα:
α. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό ευρίσκονται σε κατάσταση τέτοια, ένεκα της οποίας δεν εκτελούν ή απαγορεύεται να εκτελούν Υπηρεσία.
β. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό είναι τοποθετημένοι ή υπηρετούν με απόσπαση ή εκπαιδεύονται στο εξωτερικό.
γ. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό ευρίσκονται σε οποιαδήποτε άδεια, πλην αυτής που θα χορηγηθεί για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος, της προβλεπόμενης ειδικής άδειας αιμοδοσίας και της συνδικαλιστικής άδειας.
δ. Οι ευρισκόμενοι σε κατάσταση «οίκοι νοσηλείας» και οι νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία.

3. Καθορίζουμε την ειδική εκλογική αποζημίωση για τον καθένα από τους παραπάνω στο ποσό των διακοσίων ευρώ (200,00 €) για όλο το παραπάνω διάστημα παροχής της έκτακτης εκλογικής εργασίας.
Για όσους υπάρξει κώλυμα κατά την εκλογική περίοδο, για οποιονδήποτε λόγο, το επίδομα θα περικόπτεται ανάλογα με τις ημέρες κωλύματος.

4. Η απαιτούμενη δαπάνη για την καταβολή της εν λόγω εκλογικής αποζημίωσης στο προσωπικό της παρούσας απόφασης θα βαρύνει την πίστωση του Ειδικού Φορέα 1007-206 «ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ/ΤΟΜΕΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ» και ΑΛΕ 2910601056 του Προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εσωτερικών, οικονομικού έτους 2023 και η μεταφορά της απαιτούμενης πίστωσης θα γίνει από τη Διεύθυνση Προϋπολογισμού και Οικονομικής Διαχείρισης του Υπουργείου Εσωτερικών, στον Ειδικό Φορέα 1057-201-0000000 του Προϋπολογισμού Εξόδων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ΑΛΕ 2120210899, 2120210001 και 2130207001.

5. Το ανωτέρω εκλογικό επίδομα καταβάλλεται υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει ληφθεί και άλλη εκλογική αποζημίωση για τις ίδιες εκλογές.

6. Η διαδικασία πληρωμής στους δικαιούχους, θα καθοριστεί με εσωτερικές διαταγές των οικείων Φορέων και Αρχηγείων.

7. Η εν λόγω αποζημίωση δεν υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις, καθώς και σε φορολογία εισοδήματος

 

 

 

Αριθμ. 82225 – ΦΕΚ τεύχος Β 5729/29.09.2023
Καταβολή ειδικής εκλογικής αποζημίωσης στα στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την έκτακτη απασχόλησή τους κατά την προπαρασκευή και διενέργεια των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 και των επαναληπτικών της 15ης Οκτωβρίου 2023.

1. Εγκρίνουμε την καταβολή ειδικής εκλογικής αποζημίωσης, κατά το χρονικό διάστημα από 11.09.2023 έως και 16.10.2023, για την παροχή έκτακτης εκλογικής εργασίας, στο πλαίσιο της προπαρασκευής και διενέργειας των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 και των επαναληπτικών της 15ης Οκτωβρίου 2023, σε έως και οκτώ χιλιάδες τετρακόσιους πενήντα δύο (8.452) υπαλλήλους συνολικά που υπηρετούν στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ειδικότερα σε:

– Οκτώ χιλιάδες ογδόντα τρία (8.083) εν ενεργεία στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. – Τριακόσιους εξήντα εννέα (369) πολιτικούς υπαλλήλους.

2. Δε λαμβάνουν την ειδική εκλογική αποζημίωση όσοι δεν παρέχουν σχετικές υπηρεσίες κατά την περίοδο από 11.09.2023 έως και 16.10.2023 και ειδικότερα:
α. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό ευρίσκονται σε κατάσταση τέτοια, ένεκα της οποίας δεν εκτελούν ή απαγορεύεται να εκτελούν Υπηρεσία.
β. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό είναι τοποθετημένοι ή υπηρετούν με απόσπαση ή εκπαιδεύονται στο εξωτερικό.
γ. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό ευρίσκονται σε οποιαδήποτε άδεια, πλην αυτής που θα χορηγηθεί για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος, της προβλεπόμενης ειδικής άδειας αιμοδοσίας και της συνδικαλιστικής άδειας.
δ. Οι ευρισκόμενοι σε κατάσταση “οίκοι νοσηλείας” και οι νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία.

3. Καθορίζουμε την ειδική εκλογική αποζημίωση για τον καθένα από τους παραπάνω, για όλο το παραπάνω διάστημα παροχής της έκτακτης εκλογικής εργασίας, ως εξής:

• Σε οκτώ χιλιάδες ογδόντα τρία (8.083) εν ενεργεία στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ποσό διακοσίων ευρώ (200,00 €).

• Σε τριακόσιους εξήντα εννέα (369) πολιτικούς υπαλλήλους, ποσό εκατόν πενήντα ευρώ (150,00 €). Για όσους υπάρξει κώλυμα κατά την εκλογική περίοδο, για οποιονδήποτε λόγο, το επίδομα θα περικόπτεται ανάλογα με τις ημέρες κωλύματος.

4. Η απαιτούμενη δαπάνη για την καταβολή της εν λόγω εκλογικής αποζημίωσης στο προσωπικό της παρούσας απόφασης θα βαρύνει την πίστωση του Ειδικού Φορέα 1007-206 «ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ/ΤΟΜΕΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ» και ΑΛΕ 2910601056 του προϋπολογισμού Εξόδων του Υπουργείου Εσωτερικών οικονομικού έτους 2023. Η μεταφορά της απαιτούμενης πίστωσης θα πραγματοποιηθεί από τη Διεύθυνση Προϋπολογισμού και Οικονομικής Διαχείρισης του Υπουργείου Εσωτερικών, στους Ειδικούς Φορείς 1041-101-0000000, 1041-202-0000000, 1041203-0000000 και 1041-502-0000000 του προϋπολογισμού Εξόδων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ΑΛΕ 2120210001 και 2120210899.

5. Η ανωτέρω εκλογική αποζημίωση καταβάλλεται υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει ληφθεί και άλλη εκλογική αποζημίωση για τις ίδιες εκλογές.

6. Η διαδικασία πληρωμής στους δικαιούχους θα καθοριστεί με εσωτερικές διαταγές των οικείων Φορέων και Αρχηγείων.

7. Η εν λόγω αποζημίωση δεν υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις, καθώς και σε φορολογία εισοδήματος

 

 

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στον Οδηγό του Πολίτη (odigostoupoliti.eu). Επιτρέπεται η αναδημοσίευση (όχι αυτολεξεί) του περιεχομένου του παρόντος άρθρου, μόνο με αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link)(https://www.odigostoupoliti.eu), της πηγής προέλευσης

 

 

 


odigostoupoliti

Συντακτική ομάδα του Οδηγού του Πολίτη

Share
Published by
odigostoupoliti

Recent Posts

Τι είναι η επώνυμη αίτηση για πρόσβαση στα δημόσια έγγραφα

Αριθμ. 8229 - ΦΕΚ Τεύχος Β 2601/27.05.2025 Τροποποίηση της υπ’ αρ. 21797/30.12.2024 απόφασης του Υπουργού…

2 hours ago

Αγίου Πνεύματος: Σε ποιες περιοχές καθορίζεται ως υποχρεωτική αργία

Αριθμ. 177337/466 - ΦΕΚ Τεύχος Β 2671/29.05.2025 Καθορισμός της ημέρας εορτασμού του Αγίου Πνεύματος (Δευτέρα),…

3 hours ago

Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες την Κυριακή 1.6.2025

Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα…

4 hours ago

Επεκτείνεται και σε εξωτερικούς χώρους η απαγόρευση καπνίσματος

Επεκτείνεται και σε εξωτερικούς χώρους η απαγόρευση καπνίσματος. Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση η απαγόρευση…

5 hours ago

Νέος ΚΟΚ: Μείωση ορίων ταχύτητας και αυστηρές ποινές για χρήση κινητού

Νέος ΚΟΚ: Μείωση ορίων ταχύτητας και αυστηρές ποινές για χρήση κινητού. Κατατέθηκε στη Βουλή προς…

6 hours ago

Εορτολόγιο Ιουνίου 2025. Ποιοι γιορτάζουν

Εορτολόγιο Ιουνίου 2025. Ποιοι γιορτάζουν σήμερα. Όλες οι εορτές καθημερινά για τον μήνα Ιούνιο 2025…

6 hours ago