ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ)

ΔΥΠΑ. Πρόγραμμα κατάρτισης με εκπαιδευτικό επίδομα 400 ευρώ

Αυξάνονται από 50.000 σε 75.000 οι εργαζόμενοι στο νέο πρόγραμμα πράσινων δεξιοτήτων εργαζομένων της ΔΥΠΑ μετά το ρεκόρ ενδιαφέροντος

Υποβλήθηκαν πάνω από 59.000 αιτήσεις σε 1 εβδομάδα

Η Διοίκηση της ΔΥΠΑ αποφάσισε την αύξηση του αριθμού εργαζομένων που θα συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμά της για απόκτηση και αναβάθμιση πράσινων δεξιοτήτων από 50.000 σε 75.000, μετά το ρεκόρ αιτήσεων που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου που ξεκίνησαν οι αιτήσεις έως και χθες, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, είχαν υποβληθεί συνολικά 59.063 αιτήσεις, επιβεβαιώνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον των εργαζομένων για νέες δεξιότητες.

Η ΔΥΠΑ υλοποιεί το μεγαλύτερης κλίμακας πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στη χώρα, με στόχο την κατάρτιση και πιστοποίηση 500.000 ανέργων και εργαζομένων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Η νέα δράση υλοποιείται με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και έχει ως στόχο την αναβάθμιση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των εργαζομένων μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Τα προγράμματα ΣΕΚ θα υλοποιηθούν με τη διαδικασία του συστήματος παροχής επιταγών κατάρτισης (training vouchers). Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών, εκ των οποίων οι 12 ώρες θα πραγματοποιηθούν με δια ζώσης εκπαίδευση, τουλάχιστον 48 ώρες με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 20 ώρες με ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Την κατάρτιση θα ακολουθεί πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων, μέσω επιταγών πιστοποίησης (certification voucher) και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε 400 ευρώ (μικτά).

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/katartisi-ergazomenon

 

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων και, μετά την ανακοίνωση του Μητρώου, θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από λίστα που περιλαμβάνει περισσότερα από 600 προγράμματα κατάρτισης που προσφέρουν περισσότεροι από 200 πάροχοι ΣΕΚ

 

 

Δημοσιεύτηκε στον Οδηγό του Πολίτη (https://www.odigostoupoliti.eu)

odigostoupoliti

Συντακτική ομάδα του Οδηγού του Πολίτη

Share
Published by
odigostoupoliti

Recent Posts

Ιός Δυτικού Νείλου: Ενημέρωση ΕΟΔΥ Τετάρτη 5.8.2026

Ιός Δυτικού Νείλου: Ενημέρωση ΕΟΔΥ Τετάρτη 5.8.2026. Εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό…

1 minute ago

Σεισμός στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς Θεσπρωτίας

Σεισμός στην Θεσπρωτία μεγέθους 3.3 Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή της Λεπτοκαρυάς Θεσπρωτίας (9 χλμ…

44 minutes ago

Φωτιά τώρα στην περιοχή Καρύδι Σητείας Λασιθίου Κρήτης

Φωτιά τώρα, πρωί της Πέμπτης 6.8.2026, σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Καρύδι Σητείας Λασιθίου Κρήτης.…

2 hours ago

Φωτιά τώρα στην περιοχή Αϊβαλιώτικα του Βόλου Μαγνησίας

Φωτιά τώρα, βράδυ της Τετάρτης 5.8.2026, σε χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή Αϊβαλιώτικα του Βόλου Μαγνησίας.…

12 hours ago

Αναγνώριση κυριότητας με χρησικτησία επί ακινήτων με την ένδειξη «αγνώστου ιδιοκτήτη»

Αναγνώριση κυριότητας με χρησικτησία επί ακινήτων με την ένδειξη «αγνώστου ιδιοκτήτη»: Με διατάξεις του νόμου…

12 hours ago

«Τουρισμός για Όλους 2026»: Αιτήσεις για τους ΑΦΜ που λήγουν σε 3 και 4

«Τουρισμός για Όλους 2026»: Αιτήσεις για τους ΑΦΜ που λήγουν σε 3 και 4 Την…

12 hours ago