Πλοία - Δρομολόγια

Εξακολουθεί να ισχύει το απαγορευτικό απόπλου πλοίων για σήμερα Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026

Εξακολουθεί να ισχύει το απαγορευτικό απόπλου πλοίων για σήμερα Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026:

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές της χώρας εξακολουθούν να προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Οι άνεμοι φτάνουν κατά τόπους ακόμη και τα 9 μποφόρ, με αποτέλεσμα τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια και αρκετά προγραμματισμένα δρομολόγια να μην πραγματοποιούνται. Το απαγορευτικό επηρεάζει και τις βραδινές αναχωρήσεις από τον Πειραιά προς την Κρήτη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε τα δρομολόγια των επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων που ήταν προγραμματισμένα να αναχωρήσουν από τον Πειραιά στις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου 2026 με προορισμό την Κρήτη.

Η απόφαση ελήφθη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των πολύ ισχυρών ανέμων που επικρατούν στις θαλάσσιες περιοχές.

Παράλληλα, το απαγορευτικό απόπλου εξακολουθεί να ισχύει και για τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

 

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, προκειμένου να ενημερώνονται ξεχωριστά για το αν το δρομολόγιό τους θα πραγματοποιηθεί.

 

Δημοσιεύτηκε στον Οδηγό του Πολίτη (https://www.odigostoupoliti.eu)

odigostoupoliti

Συντακτική ομάδα του Οδηγού του Πολίτη

Share
Published by
odigostoupoliti

Recent Posts

Τιμές πετρελαίου θέρμανσης, diesel κίνησης και αμόλυβδης βενζίνης μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Τιμές πετρελαίου θέρμανσης, diesel κίνησης και αμόλυβδης βενζίνης μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν Μείωση 40…

1 hour ago

Διακοπή λειτουργίας ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Κεντρικής Βάσης Γεωχωρικών Δεδομένων του TaxisNet

Διακοπή λειτουργίας ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Κεντρικής Βάσης Γεωχωρικών Δεδομένων του TaxisNet Με στόχο τη συνεχή…

2 hours ago

Πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2026

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2026 αναμένονται φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά και νότια με σταδιακή βελτίωση…

2 hours ago

Πότε γίνεται η αλλαγή της ώρας σε χειμερινή 2026

Πότε γίνεται η αλλαγή της ώρας σε χειμερινή 2026 που γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα…

3 hours ago

ΟΠΕΚΑ: Παρατείνονται οι αιτήσεις για παροχή 1.000 ευρώ σε μαθητές

ΟΠΕΚΑ: Παρατείνονται οι αιτήσεις για παροχή 1.000 ευρώ σε μαθητές Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και…

3 hours ago

Σεισμός στην Πρέβεζα με επίκεντρο την περιοχή της Λούτσας

Σεισμός στην Πρέβεζα μεγέθους 3.3 Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή της Λούτσας Πρέβεζας (11 χλμ…

8 hours ago