Επίδομα παιδιού 2018. Προσωρινή διακοπή της αίτησης Α21
Στις 20 Ιουλίου 2018 θα κλείσει προσωρινά η πλατφόρμα για την υποβολή της αίτησης Α21 ενόψει της πληρωμής της Γ’ δόσης του Επιδόματος Παιδιού που θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Ιουλίου 2018 (μηνών Μαΐου – Ιουνίου 2018).
Στο πλαίσιο αυτό όλοι οι δυνητικοί δικαιούχοι καλούνται να υποβάλλουν έγκαιρα την αίτησή τους μέχρι την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 και ώρα 23:59 για να συμπεριληφθούν στην πληρωμή της Γ Δόσης του Επιδόματος Παιδιού, στις ιστοσελίδες του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) και με χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet
Επισημαίνεται ότι ήδη δίνεται η δυνατότητα διορθωτικών παρεμβάσεων σε ορισμένα στοιχεία των αιτήσεων που έχουν εγκριθεί (πχ διόρθωση ΙΒΑΝ).
Συγκεκριμένα, από τις ως άνω ιστοσελίδες οι δικαιούχοι μπορούν:
α) Να τροποποιούν άμεσα τα γενικά στοιχεία μίας εγκεκριμένης – πληρωμένης αίτησης: Αλλαγή λογαριασμού ΙΒΑΝ, τηλεφώνου, διεύθυνσης, email.
(Βεβαιωθείτε ότι ο αριθμός ΙΒΑΝ που δηλώσατε αντιστοιχεί σε ενεργό τραπεζικό λογαριασμό που τηρείτε σε πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί στην Ελλάδα και στον οποίο είστε κύριος/α δικαιούχος ή συνδικαιούχος).
β) Από 13/7/2018 είναι δυνατή η υποβολή νέας αίτησης σε εγκεκριμένες με μηδενικά ποσά περιπτώσεις που εκ παραδρομής ο δικαιούχος δεν είχε συμπεριλάβει κανένα εξαρτώμενο τέκνο στην αρχική αίτηση.
Εξακολουθεί η δυνατότητα οριστικής υποβολής των αιτήσεων Α21 που έχουν αποθηκευτεί προσωρινά.
Ανακοινώνουμε επίσης ότι έως την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 στις 13:00 έχουν εγκριθεί πάνω από 705.000 αιτήσεις. Ποσοστό 96% του συνόλου όσων έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία.
Οι τεχνικές δυνατότητες της πλατφόρμας εγγυώνται πως όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση Α21 μέχρι τις 20 Ιουλίου 2018 έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, ώστε να πληρωθούν κανονικά στις 25-27 Ιουλίου 2018.
Προϋποθέσεις για την καταβολή είναι:
| Επίδομα Παιδιού 2018. Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης Α21 |
Ακολούθως, θα καταβληθούν όπως προβλέπεται και οι επόμενες διμηνιαίες δόσεις.
| Τα νέα οικογενειακά επιδόματα (επίδομα παιδιού) για το 2018 |
Η πλατφόρμα θα ξανανοίξει μετά την πληρωμή και θα παραμείνει διαθέσιμη στους δικαιούχους που επιθυμούν να υποβάλλουν Α21 μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου του 2018.
Σε κάθε 2μηνιαία καταβολή θα συμπεριλαμβάνονται τυχόν αναδρομικά επιδόματα δικαιούχων που δεν έχουν καταβληθεί από την αρχή του 2018.
Η πληρωμή της Δ δόσης (μηνών Ιουλίου Αυγούστου 2018) θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Σεπτεμβρίου 2018 για όσους έχουν υποβάλει δήλωση Α21 ως την 20 Σεπτεμβρίου 2018.
Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά τις πρωινές ώρες,…
Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ): Κλείνει νωρίτερα ο σταθμός Βικτώρια σήμερα Τρίτη 16.12.2025. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ανακοίνωση…
Απόσυρση από την ελληνική αγορά παιχνιδιού, κινητού τηλεφώνου, ηχείων Αριθμ. 1171/4 - ΦΕΚ Τεύχος Β…
Σεισμός στην Αιτωλοακαρνανία μεγέθους 3.2 Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή του Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας (7 χλμ…
Εορταστική φορολοταρία τον Δεκέμβριο 2025 με κέρδη έως 100.000 ευρώ σε κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί…
Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης από την Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα και αντίστροφα, με…