Φορολογικές δηλώσεις

Φορολογική δήλωση 2020. Το βιβλιαράκι με τις οδηγίες

Φορολογική δήλωση 2020. Το βιβλιαράκι με τις οδηγίες

Αναλυτικές οδηγίες της ΑΑΔΕ για την συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης 2020 έντυπο Ε1

Σε λειτουργία η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (Έντυπα Ε1-Ε2-Ε3). Προθεσμία υποβολής

Από την εφαρμογή αυτή μπορείτε να υποβάλετε την αρχική εμπρόθεσμη ή εκπρόθεσμη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τα φορολογικά έτη 2015 και μετά ή την τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τα ίδια έτη, συνυποβάλλοντας εφόσον υπάρχει υποχρέωση, το έντυπο Ε2 (Αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας) ή/και το έντυπο Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα).

Μπορείτε επίσης να δείτε και να εκτυπώσετε τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός σας και τα αντίστοιχα εκκαθαριστικά σημειώματα / πράξεις διοικητικού προσδιορισμού φόρου, για τα οικονομικά έτη 2003 και μετά.



Προθεσμίες

Οι εμπρόθεσμες αρχικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος 2020 υποβάλλονται μέχρι και τις 29 Ιουλίου 2020 (Παράταση προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων 2020)

Οι εκπρόθεσμες αρχικές ή οι τροποποιητικές δηλώσεις υποβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΔΗΛΩΣΗ

Υποχρέωση να υποβάλλει φορολογική δήλωση (έντυπο Ε1), έχει κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον έχει την κατοικία του στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18 έτος της ηλικίας του, ανεξάρτητα από το αν είναι εξαρτώμενο μέλος ή όχι και αποκτά πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.

Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν κάνει έναρξη εργασιών ατομικής επιχείρησης, υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος σε κάθε περίπτωση.

Οι κάτοικοι εξωτερικού είναι υπόχρεοι για υποβολή δήλωσης μόνο όταν αποκτούν πραγματικό εισόδημα φορολογούμενο με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βάσει κλίμακας ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενο από πηγές Ελλάδος.

Στη δήλωση συμπληρώνονται υποχρεωτικά όλα τα εισοδήματα ανεξάρτητα από τον τρόπο φορολόγησής τους, καθώς και τα απαλλασσόμενα από τον φόρο.

Σε κάθε περίπτωση παρακράτησης φόρου ακόμη και στην περίπτωση αυτοτελώς ή με ειδικό τρόπο φορολογούμενων εισοδημάτων, συμπληρώνεται και ο παρακρατηθείς ή αποδοθείς, κατά περίπτωση, φόρος.

 

Αναλυτικές οδηγίες της ΑΑΔΕ για την συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης 2020 έντυπο Ε1

 

 


odigostoupoliti

Συντακτική ομάδα του Οδηγού του Πολίτη

Share
Published by
odigostoupoliti

Recent Posts

Υποχρεωτική και αυτοδίκαιη άρση της δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών από την ΔΟΥ μετά την πάροδο πενταετίας

Υποχρεωτική και αυτοδίκαιη άρση της δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών από την ΔΟΥ μετά την πάροδο πενταετίας…

7 hours ago

Διακοπή λειτουργίας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Τι ισχύει για τους πλειστηριασμούς που διακόπηκαν

Διακοπή λειτουργίας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Τι ισχύει για τους πλειστηριασμούς που διακόπηκαν Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών…

7 hours ago

Καιρός: Προειδοποιήσεις για θυελλώδεις βόρειους ανέμους το Σάββατο 1.8.2026

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο εντάσεως 7 με 8 μποφόρ και πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά…

8 hours ago

Φωτιά τώρα στην περιοχή Αετός Καρύστου Ευβοίας

Φωτιά τώρα, απόγευμα της Παρασκευής 31.7.2026, σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Αετός Καρύστου Ευβοίας.  …

9 hours ago

Φωτιά τώρα στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη του Ασπροπύργου Αττικής

Φωτιά τώρα, απόγευμα της Παρασκευής 31.7.2026, σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη του Ασπροπύργου…

10 hours ago

Πως βλέπουμε ηλεκτρονικά την αντικειμενική αξία ακινήτου μέσω εφαρμογής

Πως βλέπουμε ηλεκτρονικά τις τιμές ζώνης για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των ακινήτων (αντικειμενική…

11 hours ago