odigostoupoliti.eu
Πότε και γιατί θα ηχήσουν σειρήνες συναγερμού και καμπάνες εκκλησιών: Σειρήνες συναγερμού θα ηχήσουν την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2025 σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής στρατιωτικής άσκησης ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2025». Επιπλέον, παράλληλα, θα ηχήσουν και οι καμπάνες των Ιερών Ναών
Όπως ανακοινώθηκε από το Αυτοτελές Τμήμα Παλλαϊκής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (Π.ΑΜ.- Π.Σ.Ε.Α.) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συστήματος συναγερμού Πολιτικής Άμυνας.
Η διαδικασία αυτή αφορά ολόκληρη την χώρα, με στόχο την επιχειρησιακή ετοιμότητα των αρμόδιων αρχών.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της δοκιμαστικής ενεργοποίησης των σειρήνων διαμορφώνεται ως εξής:
Επιπλέον, παράλληλα με τη λειτουργία των σειρήνων, θα ηχήσουν και οι καμπάνες των Ιερών Ναών με σύντομους και συνεχόμενους ήχους διάρκειας τριών λεπτών, σε ταχύ ρυθμό.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διευκρινίζει ότι πρόκειται αποκλειστικά για δοκιμαστική διαδικασία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους πολίτες.
Υπενθυμίζεται ότι η ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια διακλαδική άσκηση που σχεδιάζεται και εκτελείται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συμμετοχή και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, φορέων Πολιτικής Προστασίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Δημοσιεύτηκε στον Οδηγό του Πολίτη (https://www.odigostoupoliti.eu)
Παραγραφή οφειλών προς τον e-ΕΦΚΑ: Τι πρέπει να κάνουν οι οφειλέτες για την παραγραφή των…
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, οπότε…
Επιδότηση ενοικίου έως 500 ευρώ και άλλες αποζημιώσεις και ενισχύσεις των πυρόπληκτων πολιτών Την ανάγκη…
Φωτιά τώρα, απόγευμα της Δευτέρας 3.8.2026, σε δασική έκταση, στην περιοχή Λάμπεια της Ηλείας. …
Σημαντικές αλλαγές στην κυκλοφορία, τις ποινές και τα πρόστιμα για τα ηλεκτρικά πατίνια: Με διατάξεις…
Ποιοι μετακινούνται επ αόριστον δωρεάν ή με μειωμένο εισιτήριο με τα ΜΜΜ: Με διατάξεις του…