odigostoupoliti.eu
Γρίπη. Κρούσματα εβδομάδας έως 27.11.2022. Εβδομαδιαία Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης της Γρίπης
Η επιτήρηση της γρίπης για την περίοδο 2022 – 2023 σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και στην Ελλάδα ξεκίνησε την εβδομάδα 40/2022 (03–09 Οκτωβρίου 2022) και θα ολοκληρωθεί την εβδομάδα 20/2023 (15–21 Μαΐου 2023)
• Κατά την εβδομάδα 47/2022 (21–27 Νοεμβρίου 2022) οι επισκέψεις για γριπώδη συνδρομή παρουσιάζουν αύξηση (8.4%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
• Κατά την εβδομάδα 47/2022 (21–27 Νοεμβρίου 2022) στα δύο Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης (Τμήμα Ιολογίας, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, και Β’ Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ.), ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 37 κλινικά δείγματα και συγκεκριμένα 11 από νοσοκομεία και 26 από το Σύστημα Παρατηρητών Νοσηρότητας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Sentinel). Τα 2 (5,4%) εξ΄ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης τύπου Α και ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2).
• Από την εβδομάδα 40/2022 έως και την εβδομάδα 47/2022 (21–27 Νοεμβρίου 2022) καταγράφηκαν πέντε (5) σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ. εκ των οποίων το ένα (1) απεβίωσε.
• Τονίζεται η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη
Σχετικά: Χωρίς συνταγογράφηση το εμβόλιο γρίπης 2022-2023
Η δραστηριότητα της γρίπης στην Ευρώπη
Στην ιστοσελίδα http://flunewseurope.org/ μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τις τελευταίες πληροφορίες που συλλέγονται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) και τον Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με τη δραστηριότητα της γρίπης στην Ευρώπη.
Εβδομαδιαία Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης της Γρίπης
Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στον Οδηγό του Πολίτη (odigostoupoliti.eu). Επιτρέπεται η αναδημοσίευση (όχι αυτολεξεί) του περιεχομένου του παρόντος άρθρου, μόνο με αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link)(https://www.odigostoupoliti.eu), της πηγής προέλευσης
Ποιοι μπορούν να λάβουν σύνταξη 418 ευρώ χωρίς ένσημα και σε ποια ηλικία (Σύνταξη Ανασφάλιστων…
Στις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη, τοπικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες βροχές.…
Σεισμός στην Αρκαδία μεγέθους 3.4 Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή της Δημητσάνας Αρκαδίας (11 χλμ…
Αυξήσεις συντάξεων: Καταργείται ο συμψηφισμός της προσωπικής διαφοράς. Με διάταξη του νόμου 5259/2025, καταργείται σταδιακά…
Cashback: Ανάληψη μετρητών με χρεωστική κάρτα από τα ταμεία εμπορικών καταστημάτων και σούπερ μάρκετ. Μια…
Πότε επιτρέπονται οι κάμερες ασφαλείας σε δημόσιους χώρους: Με διατάξεις του νόμου 5256/2025, ορίζονται οι…