Ιδιωτικό Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) στην Ριτσώνα Ευβοίας

Ιδιωτικό Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) στην Ριτσώνα Ευβοίας

Τις επόμενες ημέρες τίθεται σε λειτουργία το πρώτο Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών στην περιοχή της Ριτσώνας Ευβοίας



Το πρώτο Ελληνικό Ιδιωτικό Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) στεγάζεται σε έναν ιδιαιτέρως υψηλής αισθητικής χώρο, μόλις 75 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα

Η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του γίνεται 13 χρόνια μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου 3448/2006

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης κ. Αντώνης Αλακιώτης τονίζει ότι «ο Οκτώβριος του 2019 θα αποτελεί στο εξής ορόσημο στην ιστορία των ταφικών πρακτικών της χώρας»

«Μέχρι σήμερα περίπου 1.000 συμπατριώτες μας ταξίδευαν ετησίως στη Βουλγαρία προκειμένου να εκπληρώσουν την τελευταία επιθυμία οικείων τους που ήθελαν να αποτεφρωθούν. Η τιμή  αποτέφρωσης των κρεματορίων της Σόφιας κυμαίνεται περίπου στα 570 ευρώ. Όμως το συνολικό κόστος της διαδικασίας αγγίζει τα 2.500 με 3.000 ευρώ, καθώς πρέπει να συνυπολογισθούν τα έξοδα μεταφοράς, μετακίνησης, διαμονής και άλλα. Αν κάνουμε τον πολλαπλασιασμό, θα δούμε ότι κάθε χρόνο περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ πήγαιναν στα ταμεία της γείτονος»

Το Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας ΑΕ έλαβε το καλοκαίρι του 2018 τις κρίσιμες αδειοδοτήσεις και αμέσως ξεκίνησαν οι εργασίες για την περάτωση του κτιρίου αλλά και την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού, που, σύμφωνα με τους ιθύνοντες, αποτελείται από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Υπολογίζεται ότι το κόστος της αποτέφρωσης θα κυμαίνεται στα 600 ευρώ

Σχετικά:

Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ). Πιστοποιητικό και αριθμός αποτέφρωσης


odigostoupoliti: Συντακτική ομάδα του Οδηγού του Πολίτη
Related Post