Οικογενειακό επίδομα. Οι επόμενες δόσεις 18-09-2014 και 18-12-2014

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 2 Σεπτεμβρίου 2014

«18 Σεπτεμβρίου 2014 και 18 Δεκεμβρίου 2014 οι δύο επόμενες δόσεις για τα επιδόματα τέκνων και τα ειδικά επιδόματα τριτέκνων – πολυτέκνων»

Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου προήδρευσε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή της γενικής γραμματέα Πρόνοιας κ. Έφης Μπέκου και του διοικητή του ΟΓΑ κ. Ξενοφώντα Βεργίνη κατά την οποία εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του προγράμματος ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και ειδικού επιδόματος τριτέκνων – πολυτέκνων. Σύμφωνα με τα στοιχεία η τρίτη δόση αφορά 650.000 οικογένειες ποσό που αντιστοιχεί σε 150 εκατ. περίπου.

Ο υφυπουργός κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε από την Γενική Γραμματέα κ. Έφη Μπέκου να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε οι επόμενες καταβολές των επιδομάτων τέκνων και ειδικών επιδομάτων Τριτέκνων – Πολυτέκνων με βάση την αίτηση Α21 να γίνουν ένα μήνα νωρίτερα απ’ ότι προβλέπεται και συγκεκριμένα:

Τα επιδόματα για το τρίτο (3ο) τρίμηνο να καταβληθούν 18 Σεπτεμβρίου 2014 αντί Οκτωβρίου και να περιληφθούν σ’ αυτήν την καταβολή και τα δικαιούμενα επιδόματα 1ου και 2ου τριμήνου για όσους δικαιούχους δεν τα έχουν λάβει μέχρι τώρα.

Τα επιδόματα για το τέταρτο (4ο) τρίμηνο να καταβληθούν 18 Δεκεμβρίου 2014 αντί του Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Από τον διοικητή του ΟΓΑ κ. Βεργίνη, ζητήθηκε η προετοιμασία της αρμόδιας υπηρεσίας του Οργανισμού, προκειμένου η καταβολή να γίνει απρόσκοπτα στις παραπάνω ημερομηνίες.

—-

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους, μέσα από την ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων Α21» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού ( www.oga.gr )

odigostoupoliti

Συντακτική ομάδα του Οδηγού του Πολίτη

Share
Published by
odigostoupoliti

Recent Posts

Κοινωνικός Τουρισμός ΔΥΠΑ 2026-2027: Αιτήσεις με ΑΦΜ

Κοινωνικός Τουρισμός ΔΥΠΑ 2026-2027: Αιτήσεις με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ. Την Τρίτη 21 Απριλίου…

4 hours ago

Το ποσό της βασικής σύνταξης ΟΓΑ μετά την αύξηση

Το ποσό της βασικής σύνταξης ΟΓΑ μετά την αύξηση: Πως διαμορφώνεται για το 2026 το…

19 hours ago

Αποζημίωση 100 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ για οπτικά παιδιών, εφήβων και ενηλίκων

Αποζημίωση 100 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ για οπτικά παιδιών, εφήβων και ενηλίκων: Οι ασφαλισμένοι του…

20 hours ago

Φωτιά σε περιοχή της νήσου Σκιάθου

Φωτιά τώρα, απόγευμα της Κυριακής 19.4.2026, σε δασική έκταση, σε περιοχή της νήσου Σκιάθου.  …

20 hours ago

Έκδοση νέου διπλώματος οδήγησης προς αντικατάσταση του ροζ παλαιού

Έκδοση νέου διπλώματος οδήγησης προς αντικατάσταση του ροζ παλαιού: Το παλαιό ροζ δίπλωμα οδήγησης, έχει περιορισμένη…

21 hours ago

Πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα 20.4.2026

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες,…

22 hours ago