ΑΜΕΑ (Ατομα Με Αναπηρία)

Καταβολή προνοιακών επιδομάτων για Ιούλιο και Αύγουστο 2018

Καταβολή προνοιακών επιδομάτων για Ιούλιο και Αύγουστο 2018

Καταβολή προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους στους Δήμους της χώρας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Επιχορήγηση Δήμων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους προς καταβολή προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2018


Κατανέμουμε, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», ποσό στους Δήμους της χώρας, αποκλειστικά και μόνο προς καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους αυτών, που αφορούν στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2018 καθώς και στην παράταση χορήγησης προνοιακών επιδομάτων σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 8 του Ν. 4237/2014 (ΦΕΚ 36 Α)

Τα ανωτέρω ποσά αποτελούν έσοδο του Κ.Α.E 0621 «Κάλυψη δαπάνης προνοιακών επιδομάτων», του προϋπολογισμού των δικαιούχων Δήμων και θα αποδoθούν σε αυτούς, με χρηματική εντολή του Υπουργείου μας προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αμέσως μετά τη μεταφορά των αντίστοιχων πιστώσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Επισημαίνεται ιδιαιτέρως ότι οι αποδιδόμενες με την παρούσα Απόφαση πιστώσεις, αφορούν στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2018 ή για όσο διάστημα των μηνών αυτών καθίστανται δικαιούχοι λήψης τους καθώς και ποσά που μας ζητήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες πρόνοιας και αφορούν στην παράταση χορήγησης προνοιακών επιδομάτων σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 8 του Ν. 4237/2014(ΦΕΚ 36Α΄).


Ειδικά για τους Δήμους Βύρωνα, Γαλατσίου, Δάφνης – Υμηττού, Ζωγράφου, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Φυλής, Αγίου Δημητρίου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης, Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου, Aσπροπύργου, Μεγαρέων, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κηφισιάς, Xαλανδρίου, Παπάγου-Χολαργού, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Πεντέλης, Κορυδαλλού, και Ηρακλείου Ν.Αττικής, Δ. Ερέτριας, Μαντουδίου–Λίμνης-Αγίας Άννας και Σκύρου Ν.Εύβοιας, Δ. Αρχανών Αστερουσίων, Γόρτυνας, Βιάννου, Μινώα Πεδιάδας, Μαλεβιζίου, Φαιστού, και Χερσονήσου Ν.Ηρακλείου, Δ. Μυλοποτάμου Ν.Ρεθύμνης, Δ. Καλαμαριάς Ν.Θεσσαλονίκης, Δ.Θηβαίων, Τανάγρας Ν.Βοιωτίας, Αιγιαλείας και Δυτικής Αχαϊας Ν.Αχαϊας, Δ.Σητείας, Δ.Ιεράπετρας Ν.Λασιθίου, Δ.Αλμωπίας, Δ.Πέλλας Ν.Πέλλας, Δ.Θέρμου Ν.Αιτωλοακαρνανίας, Δ.Νάουσας Ν.Ημαθίας και Δ.Σερρών Ν.Σερρών,  Δ.Νέας Προποντίδας Ν.Χαλκιδικής, Δ. Κιμώλου Ν. Κυκλάδων και Δ.Καλαμπάκας Ν.Τρικάλων οι αποδιδόμενες με την παρούσα απόφαση πιστώσεις, αφορούν στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους για το χρονικό διάστημα έως και τον Αύγουστο του 2018.

Η απόφαση επιχορήγησης με τα κατανεμόμενα ανά Δήμο ποσά για Ιούλιο και Αύγουστο 2018

 

 


odigostoupoliti

Συντακτική ομάδα του Οδηγού του Πολίτη

Share
Published by
odigostoupoliti

Recent Posts

Σε ποιους φορολογούμενους επιστρέφονται χρήματα, λόγω μείωσης του ΕΝΦΙΑ 2026 έως 50%

Σε ποιους φορολογούμενους επιστρέφονται χρήματα, λόγω μείωσης του ΕΝΦΙΑ 2026 έως 50% Μείωση ΕΝΦΙΑ έως 50% ανακοίνωσε η…

11 minutes ago

Σεισμός στην Κεφαλονιά με επίκεντρο την περιοχή της Σάμης

Σεισμός στην Κεφαλονιά μεγέθους 4.2 Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή της Σάμης Κεφαλονιάς (5 χλμ…

2 hours ago

Μηνιαίο voucher επισιτιστικής βοήθειας με πρώτη καταβολή 1.000 ευρώ πριν τα Χριστούγεννα

Μηνιαίο voucher επισιτιστικής βοήθειας με πρώτη καταβολή 1.000 ευρώ πριν τα Χριστούγεννα Την λειτουργία του…

12 hours ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2026

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου με την επωνυμία «KALLITHEA NIGHT RUN 2026» το…

13 hours ago

Πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2026

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2026 περιμένουμε αρχικά βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε περιοχές της ανατολικής…

13 hours ago

Πως μπορούν οι πολίτες ηλεκτρονικά να δουν όλα τα χρέη τους στις τράπεζες

Πως μπορούν οι πολίτες να δουν ηλεκτρονικά όλα τα χρέη τους στις τράπεζες: Η Τράπεζα…

17 hours ago