odigostoupoliti.eu
Κοινωνικός Τουρισμός ΔΥΠΑ 2026-2027: Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα
Σε συνέντευξη της, στην ΕΡΤ, η διοικήτρια της ΔΥΠΑ Γιάννα Χορμόβα, μεταξύ των άλλων ανέφερε πως την ερχόμενη εβδομάδα (από 11 έως 15 Μαΐου) θα ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσματα του Κοινωνικού Τουρισμού από τη ΔΥΠΑ για τις 816.000 αιτήσεις,
Θα ακολουθήσει η διαδικασία των ενστάσεων που θα έχει διάρκεια τριών ημερών και στην συνέχεια θα βγουν τα οριστικά αποτελέσματα, έως 18 Μαΐου 2026
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 18 Μαΐου 2026, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, θα έχει διάρκεια 13 μηνών και θα αφορά 300.000 επιταγές (vouchers), με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ.
Με την επιταγή, που αποτελεί μοναδικό αριθμό για κάθε δικαιούχο και ωφελούμενο ξεχωριστά, οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησης, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.
Στα νησιά Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω, Σάμο και Ρόδο, οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν, με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στους δήμους της Βόρειας Εύβοιας και του Έβρου, καθώς και στη Θεσσαλία (πλην Σποράδων), μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.
Οι τιμές επιδότησης προσαυξάνονται κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, καθώς και για τις περιόδους των Χριστουγέννων (15.12.2026 έως 14.01.2027) και του Πάσχα (23.04.2027 έως 09.05.2027). Η αυξημένη επιδότηση ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για τα καταλύματα Βόρειας Εύβοιας, Έβρου και Θεσσαλίας, εκτός Σποράδων.
Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η ιδιωτική συμμετοχή ανέρχεται σε 25%, ενώ για τα άτομα με αναπηρία τα εισιτήρια είναι δωρεάν.
Δημοσιεύτηκε στον Οδηγό του Πολίτη (https://www.odigostoupoliti.eu)
Διόρθωση συμβολαίων ακινήτων οριζοντίου ή καθέτου ιδιοκτησίας: Με διατάξεις του νόμου 5142/2024, ορίζονται οι προϋποθέσεις,…
Νόμος 5299/2026 - ΦΕΚ Τεύχος Α 67/05.05.2026 Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τη χρήση και την…
Πότε καλούνται για κατάταξη στον Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με την 2026 Β ΕΣΣΟ Με…
Σημαντικές αλλαγές στη ευθύνη των κληρονόμων για τα χρέη της κληρονομιάς. Με διατάξεις στο σχέδιο…
Κληρονομιά χωρίς διαθήκη: Τι αλλάζει για τους κληρονόμους. Με διατάξεις στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου…
Σχεδόν αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις…