Η Metα – Facebook ανακοίνωσε τη δημιουργία δικού της Twitter

odigostoupoliti.eu

Η Metα, η μητρική εταιρεία του Facebook, του Instagram και του Whats App διερευνά την ανάπτυξη μιας νέας, ανεξάρτητης πλατφόρμας για την ανταλλαγή ενημερώσεων κειμένου, όπως επιβεβαίωσε στο CNN την Παρασκευή 10.3.2023, ευθέως ανταγωνιστική του Twitter που παραπαίει κάτω από τον Elon Musk.

Η Meta αρνήθηκε να σχολιάσει πέρα από τη δήλωσή της, συμπεριλαμβανομένης της απάντησης, σε ερωτήσεις σχετικά με τα δυναμικά χαρακτηριστικά της νέας πλατφόρμας ή ένα χρονοδιάγραμμα για την ανάπτυξη της νέας πλατφόρμας

Ορισμένες πλατφόρμες τους τελευταίους μήνες προσπάθησαν να επωφεληθούν καθώς το Twitter αγωνίζεται με συχνές διακοπές, την επιστροφή αμφιλεγόμενων χρηστών και την απόρριψη των διαφημιζόμενων.

Το Mastodon, ένα αποκεντρωμένο κοινωνικό δίκτυο που ξεκίνησε το 2016, μεγάλωσε τη βάση χρηστών του από 300.000 χρήστες σε περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια τις εβδομάδες μετά την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk στα τέλη Οκτωβρίου 2022. Αλλά η ανάπτυξή του έχει επιβραδυνθεί τους τελευταίους μήνες, εν μέρει καθώς οι χρήστες αγωνίζονται με την κάπως λιγότερο απλή και φιλική προς το χρήστη φύση μιας αποκεντρωμένης πλατφόρμας.

Μια νέα υπηρεσία από τη Meta, ωστόσο, θα μπορούσε να επωφεληθεί από την υπάρχουσα, μεγάλη βάση χρηστών των άλλων πλατφορμών της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των δύο δισεκατομμυρίων ανθρώπων που χρησιμοποιούν το Facebook καθημερινά.

Πηγή: CNN Νέα Υόρκη

odigostoupoliti: Συντακτική ομάδα του Οδηγού του Πολίτη
Related Post