odigostoupoliti.eu
Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας GPO (14.3.2025) για τον FLASH TV και Flash.gr
Πρόθεση ψήφου
Νέα Δημοκρατία 23,4%
ΠΑΣΟΚ 15,1%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 9%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 9%
ΚΚΕ 7,8%
ΣΥΡΙΖΑ 5,9%
ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ 3,6%
ΝΙΚΗ 2,3%
ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 2%
ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 1,6%
ΜέΡΑ25 1,9%
ΛΟΙΠΑ 2,8%
ΛΕΥΚΟ/ΑΚΥΡΟ 1,4%
ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ 0,9%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 12,1%
Το 58,1% θεωρεί πως οι εξελίξεις γύρω από την τραγωδία στα Τέμπη μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές, ενώ μόλις το 39,8% πιστεύει ότι οι εξελίξεις δεν μπορούν να οδηγήσουν σε προσφυγή στην κάλπη νωρίτερα από τον Ιούνιο του 2027.
Μάλιστα, υπέρ της διενέργειας πρόωρων εκλογών τάσσεται ευθέως το 53,9% των ερωτηθέντων ενώ αρνητική άποψη διατυπώνει το 44,2% όσων απάντησαν.
Το 20,7% των ερωτηθέντων θα επιθυμούσε μια κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ με κάποια άλλα αριστερά κόμματα, ενώ το 20,3% των απαντήσεων προκρίνει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ.
Το 18,7% των πολιτών ζητά μια κυβέρνηση συνεργασίας των κομμάτων της Αριστεράς. Το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε μια πιθανή επανάληψη της συγκυβέρνησης του 2012 είναι πολύ μικρό καθώς μόλις το 9,2% των ερωτηθέντων το προκρίνει.
Κυβέρνηση της ΝΔ σε συνεργασία με κάποιο άλλο δεξιό κόμμα προκρίνει μόλις το 7,1% των ερωτηθέντων, ενώ μόλις το 6,4% εκτιμά ότι μπορεί να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Η διαλεύκανση της υπόθεσης των Τεμπών θεωρείται ότι πρέπει να είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση σε ποσοστό 37,9%. Ακολουθεί η ακρίβεια με 32,7%, καθώς και η δημόσια υγεία και ανάπτυξη της οικονομίας με 8,2% και 8,1% αντίστοιχα.
Η εξωτερική πολιτική κινείται χαμηλότερα με 7,7% των απαντήσεων, ενώ η εγκληματικότητα έχει κατρακυλήσει χαμηλά στις απαντήσεις των πολιτών με μόλις 4,4%.
Αναφορικά με την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, το 68,4% θεωρούν πως η κυβέρνηση προσπαθεί να την συγκαλύψει, ενώ το 25,7% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να φωτίσει την υπόθεση.
Η Πλεύση Ελευθερίας είναι το μόνο από τα πολιτικά κόμματα που πιστώνεται θετικό πρόσημο για τη στάση του στην υπόθεση των Τεμπών με 48,5% των ερωτηθέντων.
Το κυβερνών κόμμα βρίσκεται πολύ χαμηλά με μόλις το 24,6% να βλέπει θετικά την στάση του, ενώ το 36,7% είναι το ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ.
Απαισιόδοξοι εμφανίζονται 6 στους 10 πολίτες στην συνδρομή της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής στην διαλεύκανση της πολύκροτης τραγωδίας των Τεμπών.
Το 64,5% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση, απαντά αρνητικά στο αν πιστεύει ότι η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής θα συνδράμει θετικά. Αντίθετα μόλις το 33,3% των ερωτηθέντων απαντά ναι ή μάλλον ναι.
Στην ερώτηση αν πιστεύουν ότι η αντιπολίτευση που κάνει το ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβέρνηση είναι γόνιμη και εποικοδομητική το 71,7% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά, ενώ μόλις το 27,0% των απαντήσεων είναι θετικές.
Δημοσιεύτηκε στον Οδηγό του Πολίτη (https://www.odigostoupoliti.eu)
Κλοπή προσωπικών δεδομένων από τις συσκευές της Apple με το «DarkSword». Επιθέσεις με το λεγόμενο…
Πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά είκοσι έξι (26) ατόμων για την…
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 350 ευρώ σε άνεργους ναυτικούς για το Πάσχα 2026 Αριθμ. 2242.10-3/17831/2026 -…
Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) 2026: Πότε πρέπει να γίνει νέα αίτηση από τους εν ενεργεία…
Youth Pass 150 ευρώ για το έτος 2026: Δικαιούχοι και αιτήσεις. Υποβολή των αιτήσεων για…
Φορολογικές δηλώσεις 2026: Αλλάζει η προθεσμία για έκπτωση 4%. Παρατείνεται έως τις 15 Μαΐου 2026…