Νέα - Επικαιρότητα

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας GPO (25.9.2025)

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (25.9.2025)

Στην δημοσκόπηση της GPO για το Star η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24,7% με πτώση μιας μονάδας σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα που έγινε τον Ιούνιο. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 12,3% ενώ στην τρίτη θέση ανεβαίνει η Ελληνική Λύση με 9,8%.

Πτώση 4,5 μονάδων καταγράφει η Πλεύση Ελευθερίας και βρίσκεται στην τέταρτη θέση μαζί με το ΚΚΕ, με ποσοστό με 7,9%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,2%.

Η Φωνή Λογικής ανεβαίνει στο 2,8% και η Νίκη στο 2,3%. Το Κίνημα Δημοκρατίας στο 2,1% και το ΜέΡΑ25 στο 2% ενώ 1,5% συγκεντρώνει η Νέα Αριστερά. Οι αναποφάσιστοι καταγράφονται στο 16,2% με άνοδο σχεδόν 3,9% από τον Ιούνιο.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 27,8%. Ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 10,4% . Στην τρίτη θέση ανεβαίνει ο Κυριάκος Βελόπουλος με 8,8% και η Ζωή Κωνσταντοπούλου πέφτει στην τέταρτη θέση με 8,6%. Στην πέμπτη θέση με 4,8% είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ακολουθούν: Σωκράτης Φάμελλος, Αφροδίτη Λατινοπούλου, Στέφανος Κασσελάκης, Αλέξης Χαρίτσης και Δημήτρης Νατσιός.

Το 57,8% των πολιτών θεωρούν την ακρίβεια και τα χαμηλά εισοδήματα ως το πιο σημαντικό πρόβλημα και ακολουθεί η διαφθορά με 14,5%.

Μάλιστα, το 55,6% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι το διαθέσιμο εισόδημα τους δεν επαρκεί για να καλύψει τις μηνιαίες ανάγκες τους, ενώ το 66,8% πιστεύει ότι επί κυβερνήσεων της ΝΔ η διαφθορά στην Ελλάδα έχει αυξηθεί.

Τέλος σε σχέση με τις φορολογικές ρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και στο ερώτημα αν θα ενισχύσουν το εισόδημα των πολιτών το 67,5% απαντά όχι και μάλλον όχι έναντι του 31,1% που απαντά ναι και μάλλον ναι.

 

Δημοσιεύτηκε στον Οδηγό του Πολίτη (https://www.odigostoupoliti.eu)

odigostoupoliti

Συντακτική ομάδα του Οδηγού του Πολίτη

Share
Published by
odigostoupoliti

Recent Posts

Fuel Pass 2026: Αιτήσεις όσων ο ΑΦΜ λήγει σε 4, 5, 6 και 7

Fuel Pass 2026: Αιτήσεις όσων ο ΑΦΜ λήγει σε 4, 5, 6 και 7 Η…

4 minutes ago

Voucher για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης

Νέο voucher για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης: Με Κοινή Υπουργική Απόφαση της Υπουργού Κοινωνικής…

1 hour ago

Πρόγνωση του καιρού για την Μεγάλη Τετάρτη 8.4.2026

Στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και το νότιο Αιγαίο γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές…

2 hours ago

Επιδότηση στους ιδιοκτήτες ακινήτων έως 1.300 ευρώ για αποχέτευση

Επιδότηση στους ιδιοκτήτες ακινήτων έως 1.300 ευρώ, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, για «Σύνδεση με το Δίκτυο αποχέτευσης».…

2 hours ago

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Interview (7.4.2026)

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για την Political (7.4.2026) Πρόθεση ψήφου:  Νέα Δημοκρατία 26,4% ΠΑΣΟΚ…

3 hours ago

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) 2026: Η προθεσμία για νέα αίτηση

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) 2026: Η προθεσμία εντός της οποίας πρέπει να γίνει νέα αίτηση…

3 hours ago