Νέα - Επικαιρότητα

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Real Polls (20.6.2025)

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Real Polls για λογαριασμό του protagon (20.6.2025)

 

Πρόθεση ψήφου:

Νέα Δημοκρατία 27%

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής 9%

Πλεύση Ελευθερίας 8,8%

Ελληνική Λύση 7,2%

ΚΚΕ 6,2%

ΣΥΡΙΖΑ 4,9%

ΜέΡΑ25 3%

Φωνή Λογικής 2,9%

Κίνημα Δημοκρατίας 2,4%

Νέα Αριστερά  1,2

Νίκη 1,1%

Άλλο: 4,7%

Δεν έχω αποφασίσει: 14,7 %

 

Στην εκτίμηση αποτελέσματος

Νέα Δημοκρατία 31,5%

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής 13%

Πλεύση Ελευθερίας 12,3%

Ελληνική Λύση 8,4%

ΚΚΕ 7%

ΣΥΡΙΖΑ 6,9%

ΜέΡΑ25 3,7%

Φωνή Λογικής 3,6%

Κίνημα Δημοκρατίας 3,2%

Νέα Αριστερά  1,9

Νίκη 1,6%

Άλλο: 4,9%

Στο ερώτημα «ποιος θα μπορούσε να ηγηθεί της «κατακερματισμένης» αντιπολίτευσης ο «κανένας» έρχεται πρώτος με 54,3% ενώ το 13,5% θεωρεί ότι αυτόν τον ρόλο μπορεί να τον υπηρετήσει ο Αλέξης Τσίπρας, εφόσον ο πρώην πρωθυπουργός αποφασίσει να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο δείκτης δυσφορίας των πολιτών σχετικά με τους πρωταγωνιστές στον χώρο της Κεντροαριστεράς εντοπίζεται και στην ερώτηση, σχετικά με τις απόψεις τους για την αυξημένη κινητικότητα που παρατηρείται τελευταία στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Το 73% πιστεύει ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να κρατηθούν στο προσκήνιο συγκεκριμένοι πολιτικοί και πολιτευτές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι τοποθετήσεις των πολιτών για την κρίσιμη περίοδο του 2015, επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα, με το δημοψήφισμα και τα capital controls.

Σχεδόν τρεις στους τέσσερις των ερωτηθέντων, το 73%, απαντούν «Ναι» και «Σίγουρα ναι» στο ερώτημα αν τα γεγονότα αυτά συνεχίζουν να επηρεάζουν την άποψη που έχουν για τους πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου.

Μόνο ένα 25% θεωρεί ότι τα γεγονότα αυτά συνέβαλαν στο να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Παρ’ όλα αυτά, ένα 56% θεωρεί ότι για τα γεγονότα αυτά δεν είχε αποκλειστικά την ευθύνη η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Στο ερώτημα «ποιος πρωθυπουργός άσκησε, κατά τη γνώμη σας, την αποτελεσματικότερη εξωτερική πολιτική;», ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 28,5% και ακολουθεί ο Κώστας Καραμανλής με 19,2% και ο Αλέξης Τσίπρας με 14,6%.

Για την κυβέρνηση το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει η ακρίβεια και είναι το πρώτο που απασχολεί τους πολίτες, με δεύτερο το ΕΣΥ και τρίτο τους χαμηλούς μισθούς, με τους πολίτες να θεωρούν ότι για την υψηλή ακρίβεια ευθύνεται κυρίως η κυβέρνηση σε ποσοστό 67%, ενώ μόλις ένα 9,7% υιοθετεί την εξήγηση της «εισαγόμενης ακρίβειας»
Δημοσιεύτηκε στον Οδηγό του Πολίτη (https://www.odigostoupoliti.eu)

odigostoupoliti

Συντακτική ομάδα του Οδηγού του Πολίτη

Share
Published by
odigostoupoliti

Recent Posts

Αναρτήθηκαν όλες οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος για τον Φεβρουάριο 2026

Αναρτήθηκαν οι πίνακες με όλες τις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος για τον Φεβρουάριο 2026, που προσφέρονται από…

1 hour ago

Τα ποσά των συντάξεων αναπηρίας μετά την αύξηση του 2026

Τα ποσά των συντάξεων αναπηρίας μετά την αύξηση του 2026: Η αύξηση της εθνικής σύνταξης…

14 hours ago

Περιοχές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Δευτέρα 2.2.2026

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην Κρήτη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και στο…

15 hours ago

Νόμος 5271/2026 Προστασία έργων τέχνης και συλλεκτικών αντικειμένων

Νόμος 5271/2026 - ΦΕΚ Τεύχος Α 11/30.01.2026 Προστασία έργων τέχνης και συλλεκτικών αντικειμένων - Καταπολέμηση…

17 hours ago

ΔΕΗ: Αύξηση στο πράσινο τιμολόγιο μέσω της μείωσης της ελάχιστης κατανάλωσης

ΔΕΗ: Αύξηση στο πράσινο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος Φεβρουαρίου 2026 μέσω της μείωσης της ελάχιστης κατανάλωσης…

19 hours ago

Σεισμός στην Μεσσηνία δυτικά της Μεθώνης

Σεισμός στην Μεσσηνία μεγέθους 3.7 Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή της Μεθώνης Μεσσηνίας (15 χλμ…

20 hours ago