Νέα - Επικαιρότητα

NOMOΣ 4457/2017 επιστροφή ποσών διαγωνισμού για τηλεοπτικές άδειες

NOMOΣ 4457/2017 – ΦΕΚ  Τεύχος Α 31/13.03.2017
Kύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν για συνεργασία στον τομέα της γεωργίας και άλλες διατάξεις

Άρθρο πρώτο
Κυρώνεται και έχει την ισχύ, που ορίζει το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος, η Συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν για συνεργασία στον τομέα της γεωργίας, που υπογράφηκε στην Αθήνα, στις 16 Ιουνίου 2014, το κείμενο της οποίας σε πρωτότυπο στην ελληνική και αγγλική γλώσσα έχει ως εξής:

Άρθρο δεύτερο
Ποσά τα οποία, μετά την ανάκληση της Προκήρυξης 1/2016 του Υπουργού Επικρατείας για τη χορήγηση αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για τη μετάδοση υψηλής ευκρίνειας, είναι επιστρεπτέα στους υπερθεματιστές της διενεργηθείσας δημοπρασίας ως καταβληθέντα για την πρώτη δόση του τιμήματος, παρακρατούνται ή συμψηφίζονται αυτεπαγγέλτως μόνο με ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες στη Φορολογική Διοίκηση οφειλές ή οφειλές προς οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, οι οποίες δεν έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης, εφόσον ο υπόχρεος συμμορφώνεται με αυτό, και δεν έχουν ανασταλεί. Παρακράτηση ή αυτεπάγγελτος συμψηφισμός με άλλου είδους οφειλές δεν επιτρέπεται.
Ποσά τα οποία μέχρι την έκδοση του παρόντος παρακρατήθηκαν ή συμψηφίστηκαν με ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες οφειλές οι οποίες δεν έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης, εφόσον ο υπόχρεος συμμορφώνεται με αυτό, και δεν έχουν ανασταλεί, δεν επιστρέφονται.
Τα υπολειπόμενα ποσά μετά την εφαρμογή του πρώτου εδαφίου, καθώς και ποσά που παρακρατήθηκαν ή συμψηφίστηκαν με οφειλές που δεν πληρούν τους όρους του προηγούμενου εδαφίου επιστρέφονται στους δικαιούχους. Για την είσπραξη των επιστρεπτέων ποσών δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας. Προγράμματα ρύθμισης οφειλών που αναβιώνουν συνεπεία της επιστροφής των ποσών του πρώτου εδαφίου εξακολουθούν να ισχύουν, εφόσον ο υπόχρεος συμμορφώνεται με αυτά.

Άρθρο τρίτο
Η ισχύς του παρόντος νόμου αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και της Συμφωνίας που κυρώνεται από την πλήρωση των προϋποθέσεων του άρθρου 6 αυτής.



odigostoupoliti

Συντακτική ομάδα του Οδηγού του Πολίτη

Share
Published by
odigostoupoliti

Recent Posts

Περιοχές με προειδοποιήσεις για υψηλές θερμοκρασίες την Κυριακή 19.7.2026

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τοπικά τους…

10 hours ago

Ωράριο λειτουργίας καταστημάτων και σούπερ μάρκετ την Κυριακή 19.7.2026

Ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και των σούπερ μάρκετ την Κυριακή 19.7.2026, που τα καταστήματα θα…

11 hours ago

Συνταξιοδότηση των μακροχρόνια ανέργων με δωρεάν ένσημα από την ΔΥΠΑ

Συνταξιοδότηση των μακροχρόνια ανέργων με δωρεάν ένσημα από την ΔΥΠΑ: Το πρόβλημα της έλλειψης ενσήμων, ανέργων…

11 hours ago

ΕΟΠΥΥ: Χορήγηση επιδόματος λουτροθεραπείας 150 ευρώ για το έτος 2026

Επίδομα λουτροθεραπείας 150 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ σε ασφαλισμένους για το έτος 2026: Το επίδομα…

11 hours ago

Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2026. Οι αλλαγές στις ημερομηνίες πληρωμής

Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2026. Οι αλλαγές στις ημερομηνίες πληρωμής των μηνιαίων κύριων και επικουρικών συντάξεων ΕΦΚΑ…

13 hours ago

Φωτιά τώρα στην περιοχή Επισκοπή της Εύβοιας

Φωτιά τώρα, μεσημέρι του Σαββάτου 18.7.2026, σε δασική έκταση, στην περιοχή Επισκοπή Κύμης - Αλιβερίου…

14 hours ago