«Νταντάδες της Γειτονιάς» Δωρεάν σεμινάρια πρώτων βοηθειών

odigostoupoliti.eu

Δωρεάν σεμινάρια πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά προσφέρει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ σε όσους και όσες  εγγραφούν στο Μητρώο Επιμελητών για το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς».

 

Προκειμένου ένας υποψήφιος επιμελητής/μια υποψήφια επιμελήτρια να ολοκληρώσει την αίτηση του/της στο Μητρώο Επιμελητών θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτει πιστοποιητικό γνώσεων πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά. Όσοι και όσες δεν διαθέτουν τη συγκεκριμένη πιστοποίηση, μπορούν κατά τη διάρκεια της συμπλήρωσης της αίτησής τους, στην ερώτηση «αν υπάρχει πιστοποιητικό», να απαντήσουν αρνητικά, δηλαδή «Όχι» και να δηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής στα δωρεάν σεμινάρια του ΕΚΑΒ επιλέγοντας το συγκεκριμένο πλαίσιο.

Με τον τρόπο αυτό θα συμπεριλαμβάνονται αυτόματα στη λίστα εκπαιδευομένων που τηρείται στο helpdesk του προγράμματος και θα ειδοποιούνται στη συνέχεια ηλεκτρονικά για τον χρόνο και τον τόπο της εκπαίδευσής τους.

Η εκπαίδευση αποτελείται από δύο τμήματα, το θεωρητικό που γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας e-class του ΕΚΑΒ και το πρακτικό το οποίο ορίζεται στο πλησιέστερο για τον/την εκπαιδευόμενο/η εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΚΑΒ βάσει διαθεσιμότητας. Η πρακτική εκπαίδευση πραγματοποιείται από επαγγελματίες διασώστες του ΕΚΑΒ.

Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι υποχρεωτική και σε περίπτωση μη εμφάνισης ή αποτυχίας στην πρακτική δοκιμασία, η εκ νέου δωρεάν συμμετοχή αποκλείεται. Σημειώνεται πως τα πρώτα σεμινάρια ξεκίνησαν ήδη και θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα

 

 

Οδηγίες για εργασία ως Επιμελητής / Επιμελήτρια στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς»

Η εγγραφή στο Μητρώο Επιμελητών γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα

https://ntantades.gov.gr/

και η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων είναι δωρεάν.

 

Οι δήμοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς»

 

Αίτηση μπορούν να συμπληρώσουν τα άτομα που είναι ενήλικα, έχουν τυπικά προσόντα απόδειξης γνώσης κατηγορίας βρεφονηπιοκόμων, έχουν πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά και ιατρικές γνωματεύσεις από τις ειδικότητες παθολόγου/γενικού ιατρού, δερματολόγου και ψυχολόγου.

 

 


 

 

Μέσω της εγγραφής στο Μητρώο Επιμελητών, οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες ενισχύουν το επαγγελματικό τους προφίλ καθώς έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να εργαστούν επίσημα και νόμιμα στον τομέα της κατ’ οίκον φύλαξης βρεφών, ενώ συμμετέχοντας στη δράση «Νταντάδες της γειτονιάς» έχουν και ασφάλιση.

Τονίζεται ακόμη ότι η εγγραφή στο Μητρώο Επιμελητών δεν αποκλείει την απασχόληση σε άλλη δομή ή βρεφονηπιακό σταθμό και οι επιμελητές/ επιμελήτριες ρυθμίζουν το ωράριο εργασίας αλλά και την αμοιβή τους κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς.

Όσο για τα άτομα που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό παροχής πρώτων βοηθειών σε βρέφη και παιδιά που είναι υποχρεωτικό για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν σεμινάριο του ΕΚΑΒ και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην ιστοσελίδα ntantades.gov.gr.

Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες θα ειδοποιηθούν για τον χρόνο και τον τόπο της εκπαίδευσής τους.

Να σημειώσουμε ότι κάθε επιμελητής/ επιμελήτρια επιτρέπεται να παρέχει τις υπηρεσίες του:

  • σε ένα έως τρία παιδιά, εκ των οποίων μόνο ένα παιδί μπορεί να είναι ηλικίας κάτω των 12 μηνών
  • σε ένα έως δύο παιδιά, ηλικίας κάτω των 12 μηνών.

 

 

Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στον Οδηγό του Πολίτη (odigostoupoliti.eu)
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση (όχι αυτολεξεί) του περιεχομένου του παρόντος άρθρου, μόνο με αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link)(https://www.odigostoupoliti.eu), της πηγής προέλευσης

odigostoupoliti: Συντακτική ομάδα του Οδηγού του Πολίτη
Related Post