Προσλήψεις Προκήρυξεις Εύρεση εργασίας

ΟΑΕΔ. Προσλήψεις 9000 επιδοτούμενων ανέργων με αποδοχές 830 ευρώ

ΟΑΕΔ. Προσλήψεις 9000 επιδοτούμενων ανέργων με αποδοχές 830 ευρώ

Πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων για προσλήψεις 9000 ανέργων σε θέσεις πλήρους απασχόλησης

Το πρόγραμμα επιχορηγεί για 12 μήνες εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που προσλαμβάνουν επιδοτούμενους ανέργους με «επιταγές επανένταξης» σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.

ΟΑΕΔ

Αθήνα, 19.05.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενισχύεται το πρόγραμμα επιταγών επανένταξης στην αγορά εργασίας.

9.000 θέσεις επιδότησης της εργασίας σε περισσότερες επιχειρήσεις, με περισσότερες αποδοχές, μεγαλύτερη επιχορήγηση και απλουστευμένες διαδικασίες.

Σημαντικές βελτιώσεις και ενισχύσεις του προγράμματος «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» αποφάσισε σήμερα 19.5.2020 το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της συνεχούς αξιολόγησης και αναβάθμισης των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του Οργανισμού, με σκοπό την προώθηση της απασχόλησης μέσω της μετατροπής της επιδότησης της ανεργίας σε επιδότηση της εργασίας.



Το πρόγραμμα επιχορηγεί για 12 μήνες εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που προσλαμβάνουν επιδοτούμενους ανέργους με «επιταγές επανένταξης» σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι τακτικής επιδότησης (5 μηνών και άνω) στους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον το 50% της επιδότησής τους, καθώς και στους επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, που αποφασίζουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας».

Στοχεύοντας στη βελτίωση της λειτουργίας, των κινήτρων και της αποτελεσματικότητας του προγράμματος που έχει καλύψει μόνο 880 από τις 10.000 θέσεις από το 2017, η τροποποίηση του προγράμματος περιλαμβάνει τις εξής αλλαγές:

–  Αφαιρείται ο περιορισμός συμμετοχής σε εργοδότες που απασχολούν έως 10 άτομα, διευρύνοντας τη συμμετοχή σε όλους τους εργοδότες, ανεξάρτητα από το μέγεθος του προσωπικού τους.

–  Αφαιρείται ο περιορισμός συμμετοχής σε επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους στους οποίους υπολείπονται τουλάχιστον 2 μήνες επιδότησης, διευρύνοντας τη συμμετοχή σε όλους τους επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους.

–  Αυξάνεται στο 80% του μισθολογικού και μη κόστους η ανώτατη μηνιαία επιδότηση των επιχειρήσεων, έως τα 830 ευρώ. Δηλαδή, η ανώτατη επιδότηση για την πρόσληψη ενός επιδοτούμενου ανέργου υπερδιπλασιάζεται από 400 στα 830 ευρώ (108%).

–  Καθορίζονται στα 830 ευρώ το μήνα οι ελάχιστες ακαθάριστες αποδοχές των ανέργων που προσλαμβάνονται.

–  Απλουστεύεται και γίνεται ταχύτερη η διαδικασία αίτησης και πρόσληψης ανέργων για τις επιχειρήσεις.

–  Μετατρέπεται σε ηλεκτρονική η διαδικασία αίτησης και κατάθεσης δικαιολογητικών για την είσπραξη της επιχορήγησης από τις επιχειρήσεις.

–  Καταργείται η 3μηνη δέσμευση για διατήρηση προσωπικού μετά το τέλος της 12μηνης επιχορήγησης


odigostoupoliti

Συντακτική ομάδα του Οδηγού του Πολίτη

Share
Published by
odigostoupoliti

Recent Posts

ΑΣΕΠ 7Κ/2026: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 3.262 μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο

ΑΣΕΠ 7Κ/2026: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 3.262 μόνιμες προσλήψεις σε κενές θέσεις στο δημόσιο ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ…

17 minutes ago

Ελεύθερη είσοδος σε Μουσεία, Αρχαιολογικούς χώρους και Μνημεία την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026

Ελεύθερη είσοδος σε Μουσεία, Αρχαιολογικούς χώρους και Μνημεία την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026 Την Κυριακή…

25 minutes ago

Λήγει η προθεσμία διάθεσης του σταθερού μπλε τιμολογίου myHome Online της ΔΕΗ

Λήγει η προθεσμία διάθεσης του σταθερού μπλε τιμολογίου myHome Online της ΔΕΗ, με την χαμηλότερη…

55 minutes ago

Πότε αναρτώνται, πως πληρώνονται και ποια είναι τα πρόστιμα για τα τέλη κυκλοφορίας 2027

Πότε αναρτώνται, πως πληρώνονται και ποια είναι τα πρόστιμα για τα τέλη κυκλοφορίας 2027 για…

2 hours ago

Τρένα, Προαστιακός: Απεργία σήμερα Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2026

Τρένα, Προαστιακός: Απεργία σήμερα Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2026 Ανακοίνωση της Hellenic Train «Αθήνα, 29 Οκτωβρίου…

5 hours ago

ΔΕΔΔΗΕ: Δωρεάν λαμπτήρες LED σε νοικοκυριά ακριτικών περιοχών

ΔΕΔΔΗΕ: Δωρεάν λαμπτήρες LED τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής ενεργειακής απόδοσης σε ευάλωτα νοικοκυριά ακριτικών περιοχών…

14 hours ago