ΟΑΕΕ. Από 20-04-2015 ηλεκτρονική αίτηση ρύθμισης οφειλών

ΟΑΕΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 20/04/2015

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ  ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ Ν. 4321/2015

Ο ΟΑΕΕ, στα πλαίσια της αναβάθμισης των υπηρεσιών του προς τους ασφαλισμένους , από σήμερα, παρέχει διαδικτυακά (www.oaee.gr) την δυνατότητα υποβολής αίτησης για ρύθμιση, μέσω της υπηρεσίας «ΡΥΘΜΙΣΤΕ ΕΔΩ».

Με την νέα υπηρεσία ο ασφαλισμένος ενημερώνεται για την  οφειλή του και  τους όρους εξόφλησής της, ανάλογα με τον αριθμό  δόσεων που θα επιλέξει.

Με τον τρόπο αυτό, διαμορφώνει το σενάριο ρύθμισης που ανταποκρίνεται στις δυνατότητές του  και,  εφόσον , επιθυμεί  προχωρεί στην υποβολή  του αιτήματός του.

Η Υπηρεσία ολοκληρώνεται με την αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος με την ταυτότητα οφειλής, το ποσόν της πρώτης δόσης και οδηγίες για την καταβολή τόσο της πρώτης όσο και των επόμενων δόσεων.

Κατά την πρώτη εφαρμογή, η υπηρεσία απευθύνεται σε ενεργούς ασφαλισμένους καθώς  και  φυσικά πρόσωπα που έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα, εφόσον  έχουν ήδη καταβάλει τις εισφορές 1ου διμήνου 2015 (όπου απαιτείται) και το ύψος  της κύριας οφειλής τους δεν υπερβαίνει τις 5.οοο €.

Στις προθέσεις του Οργανισμού είναι η άμεση επέκταση της νέας υπηρεσίας έτσι ώστε να εξυπηρετείται διαδικτυακά το μεγαλύτερο μέρος των ασφαλισμένων-οφειλετών.

——–

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 17-04-2015

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/04/2015: ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ

Από τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση ρύθμισης οφειλών, για οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ, μέσα από την ιστοσελίδα www.oaee.gr

Ενημερώνουμε, επίσης, ότι μέχρι σήμερα, 15η ημέρα εφαρμογής της νέας ρύθμισης των οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία, έχουν ρυθμίσει οφειλές τους 32.293 οφειλέτες, ύψους 1.230.185.743,96 ευρώ και έχουν εισπραχθεί 27.330.035,61 ευρώ.

Τα συνολικά στοιχεία αφορούν το KEAO, καθώς και τους οφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΑΕΕ (από τις 2/4/2015) και του ΕΤΑΑ (από τις 30/3/2015) που δεν έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ. Δεν περιλαμβάνονται στοιχεία για τις 17/4/2015 για οφειλέτες του ΕΤΑΑ που δεν έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ.

Από το σύνολο των 32.293 αποφάσεων ρύθμισης, οι 3.072 αφορούν αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση που υποβλήθηκαν μέσω διαδικτύου μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Ρύθμιση οφειλών».

Από το σύνολο των 32.293 αποφάσεων ρύθμισης που εκδόθηκαν, ποσοστό 7,91% (2.125 οφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΚΕΑΟ με ποσό οφειλής 176.737.877,38€ και 428 οφειλέτες του ΟΑΕΕ που δεν έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ με ποσό οφειλής 3.349.660,67 €) αφορά οφειλέτες που απώλεσαν παλαιότερες ρυθμίσεις και εντάχθηκαν στο νέο σχήμα ρύθμισης του Ν.4321/2015, ενώ το υπόλοιπο 92,09% αφορά οφειλέτες οι οποίοι δεν είχαν παλαιότερες ενεργές ρυθμίσεις.

odigostoupoliti

Συντακτική ομάδα του Οδηγού του Πολίτη

Share
Published by
odigostoupoliti

Recent Posts

Αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων από την 1η Ιανουαρίου 2027

Αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων από την 1η Ιανουαρίου 2027 κατά ποσοστό ίσο με τον συντελεστή…

6 hours ago

Λήγει η προθεσμία των αιτήσεων για επίδομα έως 600 ευρώ σε κατοίκους ορεινών περιοχών

Λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για επίδομα έως 600 ευρώ σε κατοίκους ορεινών περιοχών:…

7 hours ago

Γιορτή του Σινεμά 2026 με εισιτήριο 3 ευρώ για όλες τις ταινίες την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2026

Γιορτή του Σινεμά 2026 με εισιτήριο 3 ευρώ για όλες τις ταινίες και όλες τις…

7 hours ago

Πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2026

Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2026 αναμένονται φαινόμενα σε σημαντικό μέρος της χώρας με σταδιακή εξασθένηση.…

8 hours ago

Σεισμός με επίκεντρο την περιοχή της Αμαλιάδας Ηλείας

Σεισμός στην Ηλεία μεγέθους 3.5 Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή της Αμαλιάδας Ηλείας (23 χλμ…

9 hours ago

ΑΣΕΠ 7Κ/2026: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 3.262 μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο

ΑΣΕΠ 7Κ/2026: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 3.262 μόνιμες προσλήψεις σε κενές θέσεις στο δημόσιο ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ…

9 hours ago