Νέα - Επικαιρότητα

Περιοχές με ισχυρές καταιγίδες το Σάββατο 15.10.2022

Σε εξέλιξη επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, κεραυνούς, ανέμους, χαλαζοπτώσεις

 

Σε εξέλιξη επιδείνωση του καιρού έως και τις πρωινές ώρες της Κυριακής (16-10-2022) στη δυτική και τη νότια Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ισχυρούς ανέμους.

 

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για την περιοχή σας – θερμοκρασία, άνεμος, υγρασία και όλα τα στοιχεία

Βρείτε παρακάτω την περιοχή που σας ενδιαφέρει και πατήστε τον αντίστοιχο σύνδεσμο (link)

 

Δείτε την πρόγνωση του καιρού ακριβώς για την περιοχή σας

 

Αναλυτικά:

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, κεραυνούς, ανέμους, χαλαζοπτώσεις

 

 

 


 

 

Συγκεκριμένα:

 

Το Σάββατο (15-10-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στις δυτικές και τις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη.

Το απόγευμα τα φαινόμενα στις Κυκλάδες θα εξασθενήσουν, αλλά θα συνεχιστούν στην Κρήτη, ενώ θα επηρεάσουν κατά τόπους και τα Δωδεκάνησα. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων τις πρωινές ώρες της Κυριακής (16-10-2022).

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15-10-2022
Στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία προβλέπονται να είναι ισχυρά στις δυτικές και νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη, το απόγευμα στις Κυκλάδες θα εξασθενήσουν, στην Κρήτη θα συνεχιστούν, ενώ θα επηρεάσουν κατά τόπους και τα Δωδεκάνησα.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται, νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως το πρωί και το μεσημέρι και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 και στις υπόλοιπες περιοχές 5 με 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 18 έως 21 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16-10-2022
Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Τις πρωινές ώρες, στα βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-10-2022
Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μενονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και τις Κυκλάδες.Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (emy.gr) και του Εθνικού Αστεροσκοπείου (https://meteo.gr/)

 

Σχετικά: Ηλεκτρονικά η χορήγηση στους πολίτες πιστοποιητικών καιρού της ΕΜΥ

 

 


odigostoupoliti

Συντακτική ομάδα του Οδηγού του Πολίτη

Share
Published by
odigostoupoliti

Recent Posts

Καταργείται η προσκόμιση δικαιολογητικών και αντικαθίσταται με υπεύθυνη δήλωση

Σε ποιες περιπτώσεις καταργείται η προσκόμιση δικαιολογητικών και αντικαθίσταται με υπεύθυνη δήλωση. Με διατάξεις στο…

4 hours ago

Πότε μπορεί να γίνει μεταβίβαση ακινήτου στο οποίο έχει επιβληθεί κατάσχεση

Πότε μπορεί να γίνει μεταβίβαση ακινήτου στο οποίο έχει επιβληθεί κατάσχεση: Σε ποια περίπτωση μπορεί…

5 hours ago

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Τι πρέπει να δηλώσουν οι ενοικιαστές για την επιστροφή ενοικίου

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Τι πρέπει να δηλώσουν οι ενοικιαστές για την επιστροφή ενοικίου Για να…

6 hours ago

Καιρός: Τοπικές βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη 19.3.2026

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με ασθενείς…

7 hours ago

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Πως δηλώνονται οι φιλοξενούμενοι

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Πως δηλώνονται οι φιλοξενούμενοι. Συγκεκριμένα α) Πώς θα συμπληρώσω τη δήλωσή μου…

7 hours ago

Πότε λήγει η ισχύς της παλαιάς ταυτότητας για ταξίδια στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Πότε λήγει η ισχύς της παλαιάς ταυτότητας για ταξίδια στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Συγκεκριμένα οι…

8 hours ago