Κοινωνική πρόνοια - Κοινωνικές παροχές

Πληρώθηκε σήμερα η (Β) δόση του Επιδόματος Θέρμανσης 2025-2026

Πληρώθηκε σήμερα η δεύτερη (Β) δόση του Επιδόματος Θέρμανσης 2025-2026

Ολοκληρώθηκε η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2025-2026 σε 868.466 δικαιούχους, για αγορές και καταναλώσεις επιδοτούμενων καυσίμων θέρμανσης ή θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης ή ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν έως και την 31η Μαρτίου 2026. Το ποσό καταβολής της β’ δόσης ανέρχεται σε 41.047.949,27 ευρώ. Συνολικά, ως σήμερα έχουν δοθεί 165,260 εκατ. ευρώ, με τα 124,2 εκατ. ευρώ να αφορούν τις προκαταβολές του Δεκεμβρίου 2025.

Παράλληλα, υπεγράφη από τους συναρμόδιους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρο Παπασταύρου και τους Υφυπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργο Κώτσηρα και κ. Θάνο Πετραλιά και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νικόλαο Τσάφο, με εισήγηση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, κου Γιώργου Πιτσιλή, Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία τροποποιείται η απόφαση Α.1151/2025, με σκοπό την διευκόλυνση καταβολής του επιδόματος θέρμανσης σε δικαιούχους προς τους οποίους εκ παραδρομής είχαν εκδοθεί ελλιπή ή εσφαλμένα παραστατικά πώλησης πετρελαίου θέρμανσης.

Πιο συγκεκριμένα, με την τροποποίηση αυτή δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των ως άνω παραστατικών για αγορές που πραγματοποιήθηκαν από 1/1/2026 έως 31/3/2026. Τα ορθά παραστατικά δύνανται να εκδοθούν και να διαβιβαστούν έως τις 31/8/2026, προκειμένου να αποτυπωθούν πλήρως και ορθά οι σχετικές συναλλαγές. Η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης για τις ανωτέρω αγορές πετρελαίου θέρμανσης θα ολοκληρωθεί έως τις 30/09/2026, με συμψηφισμό των ποσών που έχουν ήδη καταβληθεί.

Η διαδικασία έκδοσης των διορθωμένων παραστατικών πραγματοποιείται από τα πρατήρια πώλησης πετρελαίου θέρμανσης. Για τη διόρθωση των ελλιπών ή εσφαλμένων παραστατικών και τη διαβίβαση των αναγκαίων δεδομένων στα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, ο πρατηριούχος οφείλει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

i) Έκδοση πιστωτικού παραστατικού. Εκδίδεται πιστωτικό παραστατικό με τα ίδια στοιχεία του ελλιπούς ή εσφαλμένου χρεωστικού παραστατικού. Εφόσον το αρχικό ελλιπές ή εσφαλμένο παραστατικό δεν περιείχε τους κωδικούς καυσίμου, τα στοιχεία αυτά δεν πρέπει να αναγράφονται ούτε στο πιστωτικό παραστατικό.

ii) Έκδοση νέου, ορθού παραστατικού. Στη συνέχεια, ο Πρατηριούχος εκδίδει το ορθό χρεωστικό παραστατικό, στο οποίο αναγράφεται το σύνολο των απαιτούμενων στοιχείων (ΑΦΜ λήπτη, λίτρα και κωδικός καυσίμου, αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος) για τη διενέργεια της καταβολής του επιδόματος θέρμανσης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο my1521 – Κέντρο Εξυπηρέτησης της ΑΑΔΕ:

– Τηλεφωνικά στο 1521, εργάσιμες ημέρες από 7.00 έως 20:00.

– Ψηφιακά στο my1521, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, επιλέγοντας: Κοινωνική Πολιτική & Επιδόματα > Επιδόματα > Επίδομα θέρμανσης – myΘέρμανση > myΘέρμανση.

 

«Προσθέστε τον Οδηγό του Πολίτη ως πηγή ενημέρωσης στην Google»

 

Δημοσιεύτηκε στον Οδηγό του Πολίτη (https://www.odigostoupoliti.eu)

odigostoupoliti

Συντακτική ομάδα του Οδηγού του Πολίτη

Share
Published by
odigostoupoliti

Recent Posts

Ξεκίνησε η συμπληρωματική πληρωμή του έκτακτου επιδόματος παιδιού 150 ευρώ

Ξεκίνησε η συμπληρωματική πληρωμή του έκτακτου επιδόματος παιδιού 150 ευρώ Ολοκληρώθηκε σήμερα, Πέμπτη 27.8.2026, από…

11 hours ago

Πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 28.8.2026

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Η θερμοκρασία γενικά θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα με μία μικρή…

12 hours ago

Τι αλλάζει στην δυνατότητα αλλαγής προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος

Τι αλλάζει στην δυνατότητα αλλαγής προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος: Με τη νέα ρύθμιση θεσπίζεται για πρώτη…

12 hours ago

Φωτιά τώρα στην περιοχή Χρυσόκαστρο της Καβάλας

Φωτιά τώρα, απόγευμα της Πέμπτης 27.8.2026, σε δασική έκταση, στην περιοχή Χρυσόκαστρο της Καβάλας.  …

14 hours ago

Παράταση εφαρμογής της υποχρεωτικής δήλωσης συγκομιδής ελαιοκάρπου

Παράταση έως την 1η Οκτωβρίου 2027 για την υποχρεωτική υποβολή δηλώσεων συγκομιδής ελαιοκάρπου: Οι κυρώσεις…

14 hours ago

Δωρεάν βιβλία από την ΔΥΠΑ για το 2026 και ενέργειες των δικαιούχων

Δωρεάν βιβλία από την ΔΥΠΑ για το 2026 και ενέργειες των δικαιούχων: Αναρτήθηκαν σήμερα, Πέμπτη…

14 hours ago