Προσλήψεις Προκήρυξεις Εύρεση εργασίας

Πρακτική άσκηση φοιτητών σε αρχές του εξωτερικού 2019-2020

Πρακτική άσκηση φοιτητών σε αρχές του εξωτερικού 2019-2020

Προκήρυξη θέσεων για πρακτική άσκηση φοιτητών σε αρχές του εξωτερικού για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020


1. Το Υπουργείο Εξωτερικών γνωστοποιεί τις κατωτέρω θέσεις σε Πρεσβείες, Μόνιμες Αντιπροσωπείες, Προξενικές Αρχές, καθώς και Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων όπου υπάρχει η δυνατότητα φοιτητές ή φοιτήτριες να κάνουν πρακτική άσκηση. Ο πίνακας αυτός έχει διαβιβασθεί στο ΙΚΥ, το οποίο και θα ενημερώσει όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.

2. Οι φοιτητές ή φοιτήτριες, που θα πληρούν τις προϋποθέσεις που τίθενται από τα Ιδρύματά τους, πρέπει να έρχονται σε απευθείας επαφή με την Αρχή της Εξωτερικής Υπηρεσίας που τους ενδιαφέρει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο θα πρέπει απαραιτήτως να κοινοποιούν και στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών ( ac_trainees@mfa.gr ), σημειώνοντας και τη χρονική περίοδο που τους ενδιαφέρει.

3. Οι φοιτητές ή φοιτήτριες θα πρέπει να αποφεύγουν να απευθύνουν αιτήσεις προς μεγάλο αριθμό Αρχών της Εξωτερικής Υπηρεσίας σεβόμενοι τον κόπο και χρόνο των προς τούτο εντεταλμένων υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών να τις εξετάζουν. Σε κάθε περίπτωση πάντως, εάν γίνονται δεκτοί από μια Αρχή, θα πρέπει άμεσα να ακυρώνουν τις αιτήσεις που ενδεχομένως έχουν κάνει προς τις άλλες.

4. Έκαστη Αρχή, σε συντονισμό και συνεννόηση με την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, θα επιλέγει κατόπιν συνέντευξης (και μέσω skype) τα ονόματα των φοιτητών που μπορούν να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε αυτή.

5. Εάν η πρακτική άσκηση εντάσσεται στο πρόγραμμα ERASMUS+, χορηγείται από την Αρχή το προβλεπόμενο από αυτό “Letter of Acceptance” (εφόσον έχει γίνει ακύρωση ενδιαφέροντος προς τις λοιπές Αρχές που έχει υποβάλει αίτημα ο φοιτητής ή η φοιτήτρια, όπως σε παράγραφο 3).

6. Εάν η πρακτική άσκηση διενεργηθεί εκτός ERASMUS+, με την προϋπόθεση πάντοτε ότι το Ίδρυμα στο οποίο φοιτά προτείνει (με συστατική επιστολή καθηγητή/καθηγήτριας) προς τούτο τον/την φοιτητή/φοιτήτρια, ή σε χώρες που δεν καλύπτονται από το πρόγραμμα ERASMUS+, η χορήγηση του “Letter of Acceptance” παρέλκει.

7. Έλληνες φοιτητές Πανεπιστημίων του εξωτερικού μπορούν να ακολουθήσουν απευθείας τη διαδικασία της παραγράφου 2.

8. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι φοιτητές θα πρέπει, προ της επιλογής τους από τις Αρχές της Εξωτερικής Υπηρεσίας,

α) να παραιτούνται εγγράφως από κάθε οικονομική απαίτηση έναντι του Ελληνικού Δημοσίου και

β) να μπορούν να αποδείξουν ότι είναι ασφαλισμένοι σε ασφαλιστικό φορέα για την περίπτωση ατυχήματος στον εργασιακό χώρο.

Οι θέσεις στις αρχές εξωτερικού

 

 


odigostoupoliti

Συντακτική ομάδα του Οδηγού του Πολίτη

Share
Published by
odigostoupoliti

Recent Posts

Μεταβίβαση ακινήτου στο οποίο έχει επιβληθεί κατάσχεση

Μεταβίβαση ακινήτου στο οποίο έχει επιβληθεί κατάσχεση: Σε ποια περίπτωση μπορεί να γίνει από την…

7 hours ago

Προκήρυξη για την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Ενημέρωση για την έκδοση προκήρυξης διαγωνισμού για την Σχολή Αξιωματικών και στη Σχολή Πυροσβεστών της…

8 hours ago

Πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 6.3.2026

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στο κεντρικό και…

8 hours ago

Διακοπή λειτουργίας διασύνδεσης του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ με την ΑΑΔΕ για άντληση ΚΑΔ

Διακοπή λειτουργίας διασύνδεσης του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ με την ΑΑΔΕ για άντληση ΚΑΔ: Η Ανεξάρτητη Αρχή…

9 hours ago

Συνεχίζεται το πρόγραμμα των δωρεάν εξετάσεων και φαρμάκων για την παχυσαρκία

Συνεχίζεται το πρόγραμμα των δωρεάν εξετάσεων και φαρμάκων για την παχυσαρκία: Η παχυσαρκία αποτελεί έναν…

10 hours ago

Ημιμαραθώνιος 2026: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα την Κυριακή 8.3.2026

Ημιμαραθώνιος Δρόμος Αθηνών 2026 και επιμέρους αγώνες – Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις και εναλλακτικά δρομολόγια Τηλέφωνα Επικοινωνίας…

11 hours ago