Στρατιωτική θητεία - Στρατολογία

Πρόσκληση στρατευσίμων Πολεμική Αεροπορία Α ΕΣΣΟ 2023

Πολεμική Αεροπορία Α ΕΣΣΟ 2023. Πρόσκληση στρατευσίμων για κατάταξη με την 2023 A ΕΣΣΟ (Φεβρουάριος 2023) στην Πολεμική Αεροπορία

 

Εκδόθηκε η ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΑ 2/2023 που αφορά στην πρόσκληση στρατευσίμων για κατάταξη με την 2023 A ΕΣΣΟ (Φεβρουάριος 2023) στην Πολεμική Αεροπορία.

Για τους στρατεύσιμους, που έχουν κατανεμηθεί στην Πολεμική Αεροπορία και είναι υπόχρεοι για κατάταξη με την 2023 Α ΕΣΣΟ, για την παραλαβή του Σημειώματος Κατάταξης απαιτείται  η επιλογή του μενού «ΕΙΣΟΔΟΣ» μέσω του οποίου πραγματοποιείται αυθεντικοποίηση με χρήση κωδικών taxisnet.

Κατόπιν απαιτείται η επιλογή του μενού «ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΜΟΥ» και τελικά η εκτύπωση του.

 

 


 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

4. Οι ημερομηνίες κατάταξης των καλουμένων ορίζονται ως εξής:

α. Η 06 Φεβρουαρίου 2023 και 07 Φεβρουαρίου 2023 για τους στρατεύσιμους όλων των Στρατολογικών Υπηρεσιών που έτυχαν κατά το παρελθόν αναβολής για λόγους υγείας ή κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας Ι2 έως Ι4 με γνωμάτευση οποιασδήποτε Επιτροπής Απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων.

β. Η 06 Φεβρουαρίου 2023 και 07 Φεβρουαρίου 2023, για τους λοιπούς στρατεύσιμους όλων των Στρατολογικών Υπηρεσιών.

γ. Οι στρατεύσιμοι και ανυπότακτοι της υποπαραγράφου 1δ, κατατάσσονται εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από τη λήξη της μετατόπισής τους, σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ. 3 του (δ) σχετικού.

δ. Οι στρατεύσιμοι και ανυπότακτοι (μετά τη διακοπή της ανυποταξίας τους) της υποπαραγράφου 1στ, κατατάσσονται:

(1) Εντός 5νθημέρου οι εξερχόμενοι από τα νοσοκομεία δημοσίου ή νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης του εσωτερικού.

(2) Εντός 10ημέρου οι εξερχόμενοι από τα ιδρύματα του εξωτερικού.

ε. Οι στρατεύσιμοι και ανυπότακτοι της υποπαραγράφου 1ια, υποχρεούνται να καταταγούν εκτός ΕΣΣΟ και οπωσδήποτε εντός πενθημέρου από της κοινοποιήσεως της Γνωμάτευσης στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία.

στ. Οι στρατεύσιμοι της υποπαραγράφου 1ιγ, κατατάσσονται εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών από της εκδόσεως της απορριπτικής πράξης.

ζ. Οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού της υποπαραγράφου 1θ, οι οποίοι υποχρεούνται να καταταγούν εκτός ΕΣΣΟ, εντός δέκα (10) ημερών από την υποβολή της σχετικής αίτησής τους.

5. Για τους κατατασσόμενους αργότερα από την καθοριζόμενη για την κατηγορία τους ημερομηνία και μέχρι την 07η Φεβρουαρίου 2023, εγκρίνουμε να γίνονται δεκτοί ως εκπρόθεσμοι, υπέχοντας μηνιαία πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση, σύμφωνα με την παράγραφο 12 του άρθρου 17 του (δ) σχετικού.

Μετά την ημερομηνία αυτή να μην κατατάσσεται κανένας, πλην των αναφερομένων στις παραγράφους 4γ, δ, ε, στ, ζ και 6.

6. Οι στρατεύσιμοι που καλούνται, αν για λόγους αντικειμενικής αδυναμίας αδυνατούν να καταταγούν την καθοριζόμενη ημερομηνία, οφείλουν να παρουσιάζονται με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης σε οποιαδήποτε Στρατιωτική ή Αστυνομική Αρχή για να διαπιστωθούν οι λόγοι της αντικειμενικής αδυναμίας. Και εφόσον αυτοί διαπιστωθούν, μπορούν, σύμφωνα με την
παράγραφο 4 του άρθρου 31 του (β) σχετικού, να καταταγούν εντός πέντε (5) ημερών από την καθοριζόμενη ημερομηνία κατατάξεώς τους, χωρίς συνέπειες.

Στην περίπτωση αυτή τεκμαίρεται ότι έχουν καταταγεί εμπρόθεσμα.

 

Η Πρόσκληση Στρατευσίμων Α ΕΣΣΟ 2023 Πολεμικής Αεροπορίας

 

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στον Οδηγό του Πολίτη (odigostoupoliti.eu). Επιτρέπεται η αναδημοσίευση (όχι αυτολεξεί) του περιεχομένου του παρόντος άρθρου, μόνο με αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link)(https://www.odigostoupoliti.eu), της πηγής προέλευσης

 

 


odigostoupoliti

Συντακτική ομάδα του Οδηγού του Πολίτη

Share
Published by
odigostoupoliti

Recent Posts

Περιοχές με ισχυρές καταιγίδες και μπουρίνια το Σάββατο 21.6.2025

Κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, στη Χαλκιδική, τις Σποράδες…

3 hours ago

Σεισμός στην Αμοργό με επίκεντρο την περιοχή της Αρκεσίνης

Σεισμός στην Αμοργό μεγέθους 4.6 Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή της Αρκεσίνης Αμοργού (13 χλμ…

4 hours ago

Φωτιά τώρα στις Σέρρες (περιοχή Κεφαλοχώρι)

Φωτιά τώρα, απόγευμα της Παρασκευής 20.6.2025, στις Σέρρες, σε δασική έκταση, στην περιοχή Κεφαλοχώρι Σερρών.…

6 hours ago

Όλες οι πληρωμές επιδομάτων, συντάξεων και εφάπαξ έως 27.6.2025

Όλες οι πληρωμές επιδομάτων, συντάξεων και εφάπαξ από τον e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ, από 23 Ιουνίου…

6 hours ago

Σεισμός στην Κρήτη με επίκεντρο την περιοχή των Χανίων

Σεισμός στην Κρήτη μεγέθους 4.5 Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή της Παλαιοχώρας Χανίων Κρήτης (42…

7 hours ago

Έκπτωση στα εισιτήρια πλοίων για εκπαιδευτικούς

Έκπτωση στα εισιτήρια πλοίων για εκπαιδευτικούς: Με κοινή πρωτοβουλία των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού…

7 hours ago