Σε χειμέριο λήθαργο οι αρκούδες του Αρκτούρου

odigostoupoliti.eu

Και χωρίς χιόνια οι αρκούδες του καταφυγίου του Αρκτούρου, στο Νυμφαίο, έχουν ήδη αρχίσει να αποσύρονται για τον καθιερωμένο τους χειμέριο λήθαργο

 

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Αρκτούρου, κ. Πάνο Στεφάνου, μπορεί φέτος να μην είναι σαν τις άλλες χρονιές αφού ακόμη δεν έχει χιονίσει, όμως οι 21 αρκούδες ακολουθούν το κάλεσμα της φύσης τους.

«Όλες μπήκαν στη διαδικασία του χειμέριου λήθαργου. Παραδοσιακά, οι δύο αδελφές που είχαν έρθει από το Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης, η Σάσα και η Αλεξάνδρα, είναι από τις πρώτες που αποσύρονται τελείως στη φωλιά, ενώ οι υπόλοιπες έχουν περιορισμένη κινητικότητα και περνούν λίγο χρόνο έξω και τον περισσότερο στις φωλιές τους», λέει ο κ. Στεφάνου.

Όλες οι αρκούδες πάντως, τους προηγούμενους μήνες και στο πλαίσιο της φυσικής διαδικασίας και προετοιμασίας για τον χειμέριο ύπνο, έφαγαν πολύ και κυρίως καρπούς οξιάς των δέντρων εντός του καταφυγίου που φέτος είχαν ιδιαίτερα αυξημένη παραγωγή.

«Μόλις πέσει χιόνι και καλυφθούν τα πάντα στην περιοχή, θα αποσυρθούν εντελώς στις φωλιές τους», εξηγεί ο κ. Στεφάνου.

Το Κέντρο Προστασίας Αρκούδας έκλεισε στις 9 Ιανουαρίου 2023 και θα ανοίξει και πάλι για τους επισκέπτες τον Μάρτιο 2023

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι μία αστική, μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική, περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992 κι έχει ως στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αφορμή της ίδρυσής του ήταν η ανάγκη εύρεσης άμεσης λύσης στο τότε διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα της αιχμαλωσίας αρκούδων αλλά και λύκων. Μια αφορμή που οδήγησε σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων και ενεργειών.

odigostoupoliti: Συντακτική ομάδα του Οδηγού του Πολίτη
Related Post