Φυτά και ζώα

Ετήσια συνδρομή 2025-2026 των κυνηγών στους Κυνηγετικούς Συλλόγους

Ετήσια συνδρομή 2025-2026 των κυνηγών στους Κυνηγετικούς Συλλόγους

Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/88145/3152 – ΦΕΚ Τεύχος Β 4349/07.08.2025
Καθορισμός ετήσιας συνδρομής των κυνηγών στους αναγνωρισμένους από το Υ.Π.ΕΝ. Κυνηγετικούς Συλλόγους για την κυνηγετική περίοδο 2025 – 2026.

O ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
αποφασίζουμε:

1) Καθορίζουμε το ύψος της συνδρομής των κυνηγών – μελών των αναγνωρισμένων ως «συνεργαζόμενων με το Υπουργείο, Κυνηγετικών Συλλόγων», για την κυνηγετική περίοδο 2025 – 2026, στο ποσό των ογδόντα επτά (87) ευρώ.

2) Καθορίζουμε την ετήσια εισφορά των ανωτέρω Κυνηγετικών Συλλόγων στις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες και την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας ως ακολούθως:

α. ποσοστό 19,54 % (ήτοι ποσό 17,00 €) καταβάλλεται στην οικεία Κυνηγετική Ομοσπονδία και

β. ποσοστό 62,07 % (ήτοι ποσό 54,00 €) καταβάλλεται στην Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας αντίστοιχα, από τις καταβαλλόμενες συνδρομές των κυνηγών – μελών των αναγνωρισμένων ως συνεργαζόμενων με το Υπουργείο Κυνηγετικών Συλλόγων.

3) Τα ανωτέρω ποσά κατατίθενται από τον Κυνηγετικό Σύλλογο στους τηρούμενους τραπεζικούς λογαριασμούς για την κατάθεση της ανωτέρω εισφοράς της οικείας Κυνηγετικής Ομοσπονδίας και της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, αντίστοιχα, κατά τη διαδικασία έκδοσης ή θεώρησης της άδειας θήρας. Τα σχετικά παραστατικά κατάθεσής τους, ήτοι τα τραπεζικά γραμμάτια εισπράξεως αποτελούν απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση ή θεώρηση της αδείας θήρας.

4) Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος υποχρεούται να γνωρίσει εγγράφως τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού για την κατάθεση της ανωτέρω εισφοράς από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους, σε όλα τα Δασαρχεία και τις Κυνηγετικές Οργανώσεις της χώρας.

5) Οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες, αντίστοιχα, υποχρεούνται να γνωρίσουν εγγράφως τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού για την κατάθεση της ανωτέρω εισφοράς από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους σε όλα τα Δασαρχεία και τους Κυνηγετικούς Συλλόγους της περιοχής εδαφικής τους αρμοδιότητας.

6) Οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες και οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι διαθέτουν τουλάχιστον το ήμισυ των ετησίων εσόδων τους (50%) για φιλοθηραματικές δαπάνες, ενώ η Κυνηγετική Συνομοσπονδία διαθέτει τουλάχιστον το ενενήντα πέντε τοις εκατό (95%) των ετησίων εσόδων της για φιλοθηραματικές δαπάνες, συμπεριλαμβανομένων σε αυτές οπωσδήποτε των δαπανών μισθοδοσίας και απασχόλησης των ιδιωτικών φυλάκων θήρας των Ομοσπονδιών και του εξοπλισμού τους.

Από τις διατάξεις αυτής της απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Δημοσιεύτηκε στον Οδηγό του Πολίτη (https://www.odigostoupoliti.eu)

odigostoupoliti

Συντακτική ομάδα του Οδηγού του Πολίτη

Share
Published by
odigostoupoliti

Recent Posts

Καιρός: Υποχωρεί σταδιακά η ένταση των βορείων ανέμων από την Κυριακή 2.8.2026

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και…

28 minutes ago

Φωτιά τώρα στην περιοχή Ίμπρος Χανίων Κρήτης

Φωτιά τώρα, βράδυ του Σαββάτου 1.8.2026, σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Ίμπρος Χανίων Κρήτης.  …

48 minutes ago

Φωτιά τώρα στην περιοχή Κουνουπέλι της Ηλείας

Φωτιά τώρα, απόγευμα του Σαββάτου 1.8.2026, σε δασική έκταση, στην περιοχή Κουνουπέλι της Ηλείας.  …

3 hours ago

Ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικά τον Αύγουστο 2026

Ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικά τον Αύγουστο 2026: Τα αναδρομικά αφορούν πέντε μεγάλες κατηγορίες συνταξιούχων.…

4 hours ago

Φωτιά τώρα στην περιοχή Καμηλόβρυση της Φθιώτιδας

Φωτιά τώρα, απόγευμα του Σαββάτου 1.8.2026, σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Καμηλόβρυση της Φθιώτιδας.  …

5 hours ago

Φωτιά τώρα στην περιοχή Στανός της Αιτωλοακαρνανίας

Φωτιά τώρα, μεσημέρι του Σαββάτου 1.8.2026, σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Στανός της Αιτωλοακαρνανίας.  …

6 hours ago