Αρχαιολογικοί χώροι - Μουσεία - Μνημεία

Μουσείο Ακρόπολης. Μειωμένο εισιτήριο την Δευτέρα 20-06-2022

Μειωμένο εισιτήριο την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 στο Μουσείο Ακρόπολης με την ευκαιρία της ημέρας των γενεθλίων του

 

Με την ευκαιρία της ημέρας των γενεθλίων του Μουσείου Ακρόπολης, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, το εισιτήριο εισόδου στους εκθεσιακούς χώρους θα είναι μειωμένο (5 ευρώ) καθ’ όλο το ωράριο λειτουργίας του, από τις 8:00 π.μ. έως τις 4:00 μ.μ.

Στις 3:00 μ.μ., οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στο ισόγειο του Μουσείου μουσική από το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Παράλληλα, από τις 20 Ιουνίου 2022 έως και τις 8 Ιανουαρίου 2023, το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την εκθεσιακή δράση «Των Αθήνηθεν άθλων. Παναθηναϊκοί αμφορείς από το Τορόντο του Καναδά στη γενέθλια γη», με δύο εξαιρετικής τέχνης αγγεία, κατασκευασμένα στην Αττική πριν από 2.500 χιλιάδες χρόνια.

Πρόκειται για παναθηναϊκούς αμφορείς, τα γεμάτα λάδι αγγεία που απονέμονταν ως έπαθλα σε νικητές των αγώνων της γιορτής των Μεγάλων Παναθηναίων. Στη μία όψη είναι διακοσμημένα με τη μορφή της Αθηνάς Προμάχου και στην άλλη με σκηνές σχετικές με τα αγωνίσματα για τα οποία δόθηκαν ως βραβεία. Οι αμφορείς από το Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο, τοποθετημένοι στην Αίθουσα του Παρθενώνα συνδιαλέγονται με τη ζωφόρο του μεγάλου ναού, στην οποία ο Φειδίας και οι συνεργάτες του λάξευσαν αριστουργηματικά την πομπή της γιορτής των Παναθηναίων.

Η παρουσίαση αυτή στο Μουσείο αποτελεί μία παράλληλη δράση με το Μουσείο του Οντάριο, όπου από τον Μάρτιο του 2022 εκτίθεται η Κόρη της Ακρόπολης 670. Η δράση διοργανώνεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ του Μουσείου Ακρόπολης με άλλα μεγάλα μουσεία του εξωτερικού, συμβάλλοντας στην ενίσχυση των δεσμών φιλίας ανάμεσα στους λαούς.

Στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, στις 7 μμ, το Μουσείο θα φιλοξενήσει στο αμφιθέατρο διάλεξη του διευθυντή του Βασιλικού Μουσείου του Οντάριο, Josh Basseches, με θέμα «ROM Immortal: Transforming Museum Experiences for the 21st Century»

odigostoupoliti

Συντακτική ομάδα του Οδηγού του Πολίτη

Share
Published by
odigostoupoliti

Recent Posts

Ισχυρός σεισμός στα Καλάβρυτα

Σεισμός στα Καλάβρυτα μεγέθους 4.7 Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή των Καλαβρύτων Αχαΐας (6 χλμ…

10 hours ago

Πότε η μεταφορά χρημάτων τραπεζικών λογαριασμών θεωρείται δωρεά ή γονική παροχή

Πότε η μεταφορά χρημάτων μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών θεωρείται δωρεά ή γονική παροχή: H δωρεά ή…

13 hours ago

Περιοχές με τοπικές βροχές και καταιγίδες την Κυριακή 7.12.2025

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις Σποράδες, την…

14 hours ago

Δωρεάν ιατρικός έλεγχος ήπατος

Δωρεάν ιατρικός έλεγχος ήπατος: Μια σημαντική πρωτοβουλία για τον προληπτικό έλεγχο ήπατος με το σύνθημα…

15 hours ago

Τι ισχύει για τον φόρο κληρονομιάς στις καταθέσεις κοινού τραπεζικού λογαριασμού

Τι ισχύει για τον φόρο κληρονομιάς στις καταθέσεις κοινού τραπεζικού λογαριασμού, σε περίπτωση θανάτου ενός…

20 hours ago

Ελεύθερη είσοδος σε Μουσεία αύριο Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2025

Ελεύθερη είσοδος σε Μουσεία, Αρχαιολογικούς χώρους και Μνημεία αύριο Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2025   Αύριο…

20 hours ago