Αναρτήθηκαν οι βεβαιώσεις εισφορών e-ΕΦΚΑ για φορολογική χρήση

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ, οι βεβαιώσεις εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοτελώς απασχολούμενων, αγροτών για φορολογική χρήση έτους 2022

Η Βεβαίωση για φορολογική χρήση τρέχοντος φορολογικού έτους, που χορηγεί ο e-ΕΦΚΑ μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους μη μισθωτούς ασφαλισμένους (ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες), δημιουργείται σύμφωνα με τις οδηγίες της ΠΟΛ 1219/4-12-2018 της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Ο χρήστης θα πρέπει να διαθέτει έγκυρα διαπιστευτήρια TAXISNET.

Για την πρόσβαση στην υπηρεσία ακολουθούνται τα πιο κάτω βήματα:

– Είσοδος στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ → www.efka.gov.gr

–  Επιλογή Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για ασφαλισμένους-Μη Μισθωτοί → Βεβαίωση Εισφορών για φορολογική χρήση

 
Το σύστημα σας μεταφέρει στην οθόνη:

1. Επιλέγετε Βεβαιώσεις Εισφορών e-ΕΦΚΑ προκειμένου να εκδώσετε Βεβαίωση για φορολογική χρήση των ταμειακών καταβολών για ασφαλιστικές εισφορές Οικονομικών ετών μετά την 1/1/2017.

Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτείται Σύνδεση με κωδικούς TAXISNET και επιλέγοντας Συνέχεια στο TAXISNET μεταφέρεστε στην παρακάτω οθόνη όπου καταχωρείτε τους κωδικούς διαπιστευτηρίων του taxisnet.

Για την ολοκλήρωση της σύνδεσης μεταφέρεστε στην επόμενη οθόνη προκειμένου να εισάγετε το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ.

Πατώντας Είσοδος εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη και επιλέγετε Βεβαιώσεις ΕΦΚΑ.

Το σύστημα σας μεταφέρει στον Ατομικό σας Λογαριασμό, στην οθόνη με τις εκδοθείσες Φορολογικές Βεβαιώσεις e-ΕΦΚΑ και τις Φορολογικές Βεβαιώσεις εργοσήμου e-ΕΦΚΑ.

Από τη στήλη Επιλογές παρέχεται η δυνατότητα εκτύπωσης της Βεβαίωσης ανά Οικονομικό Έτος.

Πρόσβαση στις Φορολογικές Βεβαιώσεις έχετε και από τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες στον Ατομικό Λογαριασμό Ασφαλισμένου

 

2. Προκειμένου να εκδώσετε Βεβαίωση για φορολογική χρήση των καταβολών εντός του φορολογικού έτους, που αφορούν σε οφειλόμενες εισφορές για χρόνο ασφάλισης έως 31/12/2016, επιλέγετε ένα από τα ακόλουθα (μέσα από την αρχική οθόνη, Βεβαίωση Εισφορών για φορολογική χρήση) και μεταφέρεστε στο site των π. φορέων.

 

e-ΕΦΚΑ, οι βεβαιώσεις εισφορών

https://www.efka.gov.gr/el/me-misthotoi/bebaiose-eisphoron-gia-phorologike-chrese

 

 

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στον Οδηγό του Πολίτη (odigostoupoliti.eu). Επιτρέπεται η αναδημοσίευση (όχι αυτολεξεί) του περιεχομένου του παρόντος άρθρου, μόνο με αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link)(https://www.odigostoupoliti.eu), της πηγής προέλευσης