Ανασχηματισμός με λίγες αλλαγές πραγματοποιήθηκε 13-08-2021

Ανασχηματισμός με λίγες αλλαγές πραγματοποιήθηκε 13-08-2021

για την άμεση λειτουργία του μηχανισμού στήριξης των πυρόπληκτων

 

Ανασχηματισμός προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών

 

Με αφορμή την αναβάθμιση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Χρήστου Τριαντόπουλου σε υφυπουργό στον πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συντελούνται οι ακόλουθες αλλαγές:

Ο έως σήμερα υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.

Ο έως σήμερα γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνει υφυπουργός στον πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Ο έως σήμερα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στη θέση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.

Ο έως σήμερα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.

Ο έως σήμερα υφυπουργός στον πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών έγινε 13 Αυγούστου 2021, στις 13:00, στο Προεδρικό Μέγαρο

 
 

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 55/2021ΦΕΚ Τεύχος A’ 141/13.08.2021
Αποδοχή παραίτησης Υφυπουργών

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 56/2021 – ΦΕΚ Τεύχος A’ 142/13.08.2021
Διορισμός Υπουργού και Υφυπουργών

1. Χρήστο-Γεώργιο Σκέρτσο του Βασιλείου, στη θέση του Υπουργού Επικρατείας,
2. Ιωάννη Οικονόμου του Δημητρίου, στη θέση του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό,
3. Χρήστο Τριαντόπουλο του Γεωργίου, στη θέση του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό,
4. Θεόδωρο Λιβάνιο του Γεωργίου, στη θέση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και
5. Γεώργιο Στύλιο του Δημοσθένη, στη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων