Χρήση μάσκας στα ΜΜΜ, ταξί, ΚΤΕΛ, τρένα, πλοία, αεροπλάνα

Τι ισχύει για την χρήση μάσκας στα αστικά ΜΜΜ (Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό, ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός), Τραμ), ταξί, ΚΤΕΛ, τρένα, πλοία, αεροπλάνα

 

Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό, ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός), Τραμ

Υποχρεωτική παραμένει η χρήση μάσκας σε αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, από επιβάτες και εργαζόμενους (Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ).

 

Ταξί

Υποχρεωτική παραμένει η χρήση μάσκας στο εσωτερικό των ταξί, τόσο από τους οδηγούς, όσο και από τους επιβάτες.

 

ΚΤΕΛ

Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δρομολόγια υπεραστικών ΚΤΕΛ τα οποία πραγματοποιούνται με λεωφορεία με αριθμημένες θέσεις.

Υποχρεωτική παραμένει η χρήση μάσκας σε λεωφορεία αστικών ΚΤΕΛ.

 

Τρένα

Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα τρένα τα οποία διαθέτουν αριθμημένες θέσεις

Υποχρεωτική παραμένει η χρήση μάσκας σε προαστιακά δρομολόγια χωρίς αριθμημένες θέσεις.

  

Πλοία

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων η μάσκα είναι προαιρετική, με σύσταση για χρήση της όταν υπάρχει συνωστισμός.

Κρουαζιερόπλοια: αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και επανέρχεται όταν: νοσήσει ποσοστό άνω του 2% των φιλοξενούμενων ή ποσοστό άνω του 4% του πληρώματος εντός μιας εβδομάδας ή αν νοσήσει εντός 48 ωρών ποσοστό άνω του 1% του συνολικού πληθυσμού που βρίσκεται στο πλοίο.

Ημερόπλοια: αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

 

Αεροπλάνα

Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε αεροδρόμια και πτήσεις ώστε η να ευθυγραμμιστούν τα μέτρα που ισχύουν στις αερομεταφορές σε όλη την Ευρώπη.

Με ανακοίνωση της  η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας τονίζει ότι ισχύει η σύσταση για προαιρετική χρήση μάσκας σε αεροδρόμια και πτήσεις όταν οι επιβάτες κρίνουν πως είναι αναγκαίο.

 

Κορονοϊός. Τα μέτρα που ισχύουν με ΚΥΑ