ΔΕΗ. Ρυθμίσεις χρεών σε πολλές δόσεις με μικρή προκαταβολή

ΔΕΗ. Ρυθμίσεις χρεών σε πολλές δόσεις με μικρή προκαταβολή

17-11-2015  Ανακοίνωση της ΔΕΗ σχετικά με τις διακοπές ρεύματος και τη δυνατότητα ρύθμισης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ, «η οφειλή μπορεί να εξοφληθεί σε δόσεις, έως και 36, με προκαταβολή ίση με το 10% της οφειλής. Η κάθε δόση μπορεί να φθάνει κατ’ ελάχιστο στο 30% του τρέχοντος λογαριασμού».

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Αν κάποιος χρωστάει 2000 ευρώ επειδή έχει απλήρωτους 10 λογαριασμούς των 200 ευρώ τότε θα πρέπει:

1. Να προκαταβάλει 200 ευρώ

2. Να αποπληρώσει το υπόλοιπο σε 30 δόσεις των 60 ευρώ. (Από τη στιγμή που ο τρέχον λογαριασμός κυμαίνεται στα 200 ευρώ, το 30% που είναι και το ελάχιστο ποσό, ανέρχεται στα 60 ευρώ. Η συνολική οφειλή μετά την καταβολή της προκαταβολής πέφτει στα 1800 ευρώ. Αν διαιρεθεί το ποσό των 1800 ευρώ με τις 30 δόσεις, προκύπτει το ποσό των 60 ευρώ.)

————————–

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΗ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10% ΚΑΙ ΕΩΣ 36 ΔΟΣΕΙΣ

«Γενναίο» σχέδιο για διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ, που προβλέπει προκαταβολή 10% και μέχρι 36 μηνιαίες δόσεις για τους οικιακούς καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, ενώ για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες οι δόσεις αυξάνονται σε 40 έως 60, ανακοίνωσε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη και τον Γενικό Διευθυντήντη Εμπορίας της Επιχείρησης, Λάζαρο Καραλάζο.

Ειδικό πρόγραμμα ρύθμισης χρεών ανακοινώθηκε και για τις τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ στη νέα ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν και όσοι καταναλωτές είχαν διακανονίσει τις οφειλές τους στο παρελθόν με λιγότερο ευνοϊκούς όρους.

Από 17-06-2015 οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές θα μπορούν να ζητούν διακανονισμό της οφειλής τους σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της ΔΕΗ, ή στο τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών 11770, αναφέροντας το ΑΦΜ τους και τον αριθμό της παροχής

ΣχετικάΔΕΗ. Τηλεφωνικοί διακανονισμοί