Διακοπή εργασιών των Δικαστικών Υπηρεσιών Αθήνας την Τετάρτη 10-11-2021

Διακοπή εργασιών των Δικαστικών Υπηρεσιών Αθήνας την Τετάρτη 10-11-2021

λόγω της πραγματοποίησης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου

 

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων της Αθήνας (ΣΔΥΑ) ενημερώνει ότι την Τετάρτη 10-11-2021, θα σταματήσουν από τις 13.00 όλες οι εργασίες στις Δικαστικές Υπηρεσίες της Αθήνας, λόγω της πραγματοποίησης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΔΥΑ αναφέρει:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΔΥΑ

Τετάρτη 10-11-2021, 1.00 μ.μ.

Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δικαστικές Υπηρεσίες της Αθήνας έχουν φτάσει πλέον στο απροχώρητο.

  • Οι κενές θέσεις των Δικαστικών Υπαλλήλων ανέρχονται στο 35% των οργανικών θέσεων και σε κάποιες περιπτώσεις, όπως το Πρωτοδικείο Αθηνών, αγγίζουν το 50%. Η υποστελέχωση των υπηρεσιών έχει ως αποτέλεσμα την αφόρητη εργασιακή πίεση πέρα από τα όρια των ανθρωπίνων αντοχών, αφού ο κάθε υπάλληλος αναγκάζεται να εργάζεται σχεδόν για δύο.
  • Οι αμοιβές των Δικαστικών Υπαλλήλων παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλές, στα επίπεδα του 2012, τότε που μειώθηκαν κατά 40% με την επιβολή των μνημονίων. Είναι ο ένας λόγος (ο άλλος είναι η δυσκολία του αντικειμένου εργασίας) που λιγότεροι από τους μισούς υπαλλήλους του διαγωνισμού 1Κ του 2017 αποδέχτηκαν τον διορισμό τους. Αυτό συνέβη και μετά την αναπλήρωση όσων δεν αποδέχτηκαν, στην οποία προχώρησε το ΑΣΕΠ και ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες.
  • Δεν καταβάλλονται ούτε οι πραγματικές υπερωρίες που πραγματοποιούνται σε τμήματα όπως οι Έδρες, η Ανάκριση, η Εκκαθάριση, οι Εκτελέσεις, το Αυτόφωρο κ.α. και δεν πληρώνεται η εργασία Σαββάτου, Κυριακής και Αργιών.
  • Τα προβλήματα στην υλικοτεχνική υποδομή, η ανεπάρκεια των χώρων (γραφείων και ακροατηρίων) και η ελλιπής συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων (κλιματισμός, ασανσέρ κ.λπ.) δυσκολεύουν τις συνθήκες εργασίας και την εξυπηρέτηση δικηγόρων και πολιτών.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα :

  • Την διακοπή των εργασιών σε όλες τις Δικαστικές Υπηρεσίες της Αθήνας, την Τετάρτη 10-11-2021 από 12.30 μ.μ., μέχρι τέλος ωραρίου.
  • Την σύγκληση Γενικής Συνέλευσης στην ανωτέρω ημερομηνία (ώρα έναρξης 1.00 μ.μ.), προκειμένου να συζητηθούν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να οργανώσουμε συγκεκριμένους τρόπους δράσης για την επίλυσή τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην Συνέλευση