Δηλώσεις ιδιοκτησίας στους Δήμους Εορδαίας, Κοζάνης, Δίου-Ολύμπου και Κατερίνης

Δηλώσεις ιδιοκτησίας στους Δήμους Εορδαίας, Κοζάνης, Δίου-Ολύμπου και Κατερίνης

Παράταση προθεσμίας υποβολής  ιδιοκτησίας στους Δήμους Εορδαίας και Κοζάνης της Π.Ε. Κοζάνης και στους Δήμους Δίου-Ολύμπου και Κατερίνης της Π.Ε. ΠιερίαςΠαράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στους Δήμους Εορδαίας και Κοζάνης της Π.Ε. Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και στους Δήμους Δίου – Ολύμπου και Κατερίνης της Π.Ε. Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Παρατείνεται μετά από απόφαση του ΝΠΔΔ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» (9/4/29.3.2018), η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού έως την 30η Ιουλίου 2018, για τα ακίνητα που βρίσκονται εντός των ορίων των α) Προκαποδιστριακών Δήμων/Κοινοτήτων Προαστίου του Καλλικρατικού Δήμου Εορδαίας και των Προκαποδιστριακών Δήμων/Κοινοτήτων Καρυδίτσας, Κοίλων, Κρόκου, Λευκόβρυσης του Καλλικρατικού Δήμου Κοζάνης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και β) των Προκαποδιστριακών Δήμων/Κοινοτήτων Αγίου Σπυρίδωνος, Βροντούς, Δίου, Καρίτσης, Κονταριωτίσσης, Νέας Εφέσσου του Καλλικρατικού Δήμου Δίου-Ολύμπου και των Προκαποδιστριακών Δήμων/Κοινοτήτων Άνω Αγίου Ιωάννου, Αρωνά, Γανόχωρας, Καλλιθέας, Κάτω Αγίου Ιωάννου, Κορινού, Νέας Τραπεζούντος, Νεοκαισάρειας, Παλαιού Κεραμιδίου, Παραλίας, Περιστάσεως, Σβορώνου του Καλλικρατικού Δήμου Κατερίνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι πολίτες καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο λήγει επίσης στις 30 Ιουλίου 2018.

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Συνεπώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της παράτασης συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για να υποβάλλουν την δήλωση τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Οι περιοχές (προκαποδιστριακοί ΟΤΑ) στις οποίες πραγματοποιείται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας και τα αρμόδια γραφεία εμφανίζονται αναλυτικά παρακάτω:

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Α. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ:

ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:

Πτολεμαΐδα: Γουμέρας 29, τκ: 50200, τηλ/φαξ : 24630 24667

Β. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ:

ΚΑΡΥΔΙΤΣΑΣ, ΚΟΙΛΩΝ, ΚΡΟΚΟΥ, ΛΕΥΚΟΒΡΥΣΗΣ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:

Κοζάνη: Μαργαρίτη Δήμτσα 19, τκ 50100, τηλ: 24610 41934, fax: 24610 25977

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Α. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ:

ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ, ΒΡΟΝΤΟΥΣ, ΔΙΟΥ, ΚΑΡΙΤΣΗΣ, ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΗΣ, ΝΕΑΣ ΕΦΕΣΟΥ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:

Κονταριώτισσα: Πρώην Δημαρχείο Κονταριώτισσας, τκ 60100, τηλ/fax: 23510 51946

Β. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ:

ΑΝΩ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΑΡΩΝΑ, ΓΑΝΟΧΩΡΑΣ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΚΟΡΙΝΟΥ, ΝΕΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ, ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ, ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ, ΠΑΡΑΛΙΑΣ, ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΣ, ΣΒΟΡΩΝΟΥ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:

Κατερίνη: Πεζόδρομος Αθηνών 10, τκ: 60100, τηλ/fax: 23510 29807.

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή από 8:00 έως 16:00
και κάθε Τετάρτη από 8:00 έως 20:00.

Πληροφορίες:
Δευτέρα έως Παρασκευή από 8:30 έως 15:30
στο τηλέφωνο 210-6505600 και στον ιστότοπο www.ktimatologio.gr