Δωρεάν φάρμακα από το Δημοτικό Ιατρείο Βέροιας

Δωρεάν φάρμακα διαθέτει το δημοτικό φαρμακείο του Δημοτικού Ιατρείου του δήμου Βέροιας στα άτομα των καταγεγραμμένων ευπαθών ομάδων που εξυπηρετεί, ενώ μέχρι τις 22 Νοεμβρίου 2013 «τρέχει» ειδικό πρόγραμμα δωρεάν μέτρησης οστεοπόρωσης.

Τα φάρμακα δίνονται παρουσία του εθελοντή ιατρού που βρίσκεται στο ιατρείο σε άπορους, ανασφάλιστους, αλλοδαπούς και Ρομά που είναι εγγεγραμμένοι στη λίστα των ευπαθών ομάδων, στην οποία εντάσσονται κατόπιν προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών. Το φαρμακείο λειτουργεί καθημερινά τις πρωινές ώρες.

Τα φάρμακα προέρχονται από δωρεές απλών πολιτών και από οργανωμένες προσπάθειες φορέων και εκείνα που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση είναι τα φάρμακα για χοληστερίνη, ζάχαρο, καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και για εμβολιασμό παιδιών.

Το Δημοτικό ιατρείο Ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2009 και, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του έτους 2012, κατά μέσο όρο εξυπηρετεί 30 άτομα την εβδομάδα. Το στελεχώνουν δύο κοινωνικοί λειτουργοί, δύο ψυχολόγοι και δύο νοσηλεύτριες.

Παράλληλα από τις 21 Οκτωβρίου έως τις 22 Νοεμβρίου διενεργείται στο δημοτικό ιατρείο δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας (οστεοπόρωσης) με υπερηχογράφημα πτέρνας από ειδικευμένο προσωπικό, έπειτα από ραντεβού που μπορούν να κλείσουν οι πολίτες καλώντας στο τηλέφωνο του δημοτικού ιατρείου. Η δράση αυτή γίνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας.

Το Δημοτικό Ιατρείο του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής (ΚΑΠΑ) του δήμου Βέροιας (http://www.veriakapa.gr), βρίσκεται στην οδό Καπετάν Άγρα 6. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2331074113.

Πηγή: enet.gr