Δωρεάν νομικές συμβουλές σε δημότες του δήμου Ιλίου

Δωρεάν νομικές συμβουλές σε δημότες του δήμου Ιλίου

Δωρεάν νομικές συμβουλές σε συνταξιούχους, εργαζόμενους και ανέργους του δήμου Ιλίου

  

Σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου και Προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου για τη δημιουργία μιας νέας υποστηρικτικής δομής πληροφόρησης και συμβουλευτικής συνταξιούχων, ατόμων πλησίον της σύνταξης, εργαζομένων και ανέργων

Τη δομή παρουσίασε κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του δήμου Γιάννης Χαραλαμπόπουλος. Στη συνέχεια οι εισηγητές Νομικοί Σύμβουλοι και Επιστημονικοί Συνεργάτες του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Θεόδωρος Βλάσσης και Χρήστος Θανασουλόπουλος μίλησαν για τις πρόσφατες εξελίξεις στην κοινωνική ασφάλιση και το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στις εργασιακές σχέσεις.

Σημειώνεται ότι η νέα δομή θα λειτουργήσει συμπληρωματικά του Γραφείου Πληροφόρησης και Υποστήριξης Ανέργων.

Από τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, Νομικοί Σύμβουλοι και Σύμβουλοι Απασχόλησης θα βρίσκονται την 1η και την 3η Δευτέρα κάθε μήνα, από 16:00 έως 20:00, στο δημαρχείο Ιλίου προκειμένου να παρέχουν δωεράν υπηρεσίες εξειδικευμένης πληροφόρησης και επαγγελματικής συμβουλευτικής σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

Ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος μας έχει αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες με σκοπό την πληροφόρηση και την ανακάλυψη νέων προοπτικών στο χώρο εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, διευρύνουμε τη στήριξή μας προς τους πολίτες που αναζητούν έγκυρες απαντήσεις σχετικά με τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, δημιουργώντας μια νέα δομή, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, όπου θα παρέχει δωρεάν εξειδικευμένες πληροφορίες, προς αυτήν την κατεύθυνση. Για το λόγο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Ινστιτούτο Εργασίας και τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Γιάννη Παναγόπουλο».

Σχετικά:

Νομική βοήθεια σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος