Εκλογές 2019. Ημερομηνία πληρωμής δικαστικών αντιπροσώπων και γραμματέων για τις επαναληπτικές

Εκλογές 2019. Ημερομηνία πληρωμής δικαστικών αντιπροσώπων και γραμματέων για τις επαναληπτικές

Καταβολή εκλογικών αποζημιώσεων δικαστικών αντιπροσώπων και γραμματέων για τις επαναληπτικές των αυτοδιοικητικών εκλογών 2019Ανακοίνωση της ΓΓΠΣ του Υπουργείου Οικονομικών 20/6/2019

H διαδικασία πληρωμής της Εκλογικής Αποζημίωσης της πρώτης Κυριακής των Εκλογών ολοκληρώθηκε, και πραγματοποιήθηκε η πίστωση της αποζημίωσης στους ατομικούς λογαριασμούς όσων υπέβαλαν την σχετική αίτηση και συμπλήρωσαν τον IBAN τους.

Οι εφαρμογές :

  • καταχώρησης των Γραμματέων της εφορευτικής επιτροπής και των  Διερμηνέων τουρκικής γλώσσας από Τακτικούς Αντιπροσώπους της Δικαστικής Αρχής και
  • αίτησης πληρωμής της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης και καταχώρησης του ΙΒΑΝ

είναι διαθέσιμες και για όσους δεν περιλήφθηκαν στην προηγούμενη διαδικασία πληρωμής.

Παρακαλούμε όπως ολοκληρώσετε όλες τις εκκρεμότητες καταχώρησης, και για τις δύο Κυριακές των εκλογών, στις πιο πάνω εφαρμογές, προκειμένου να συμπεριληφθείτε στην επόμενη διαδικασία πληρωμής που θα πραγματοποιηθεί στην αρχή της επόμενης εβδομάδας (24 – 27 Ιουνίου 2019)

 

Εκλογική Αποζημίωση στους δικαιούχους της δεύτερης Κυριακής (επαναληπτικές)

Η σχετική ανακοίνωση (14-06-2019) του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας αναφέρει τα εξής:

Α) Σε συνέχεια της χθεσινής επικοινωνίας του Προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλογών Ελλάδος και του Δ.Σ.Α., Δημήτρη Βερβεσού με το νέο υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Ρουπακιώτη, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, σχετικά με την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων των δικαστικών αντιπροσώπων για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές α΄ και β΄ γύρου και τις Ευρωεκλογές της 26/5/2019 και 2/6/2019, ο Υπουργός ενημέρωσε ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, η καταβολή των αποζημιώσεων για την δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών θα πραγματοποιηθεί, για όσους δικαστικούς αντιπροσώπους έχουν προβεί στην καταχώριση των στοιχείων τους στην ειδική εφαρμογή του πληροφοριακού συστήματος της ΓΓΠΣ www.gsis.gr  μέχρι την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Β) Επίσης, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που διορίστηκαν εκτός νομού και δεν προσήλθαν μέχρι την 7/6/2019 στην Τράπεζα Πειραιώς για την είσπραξη της εκλογικής αποζημίωσης, πρέπει να υποβάλουν αίτηση προς το Υπουργείο Εσωτερικών με τα εξής δικαιολογητικά, προς το σκοπό είσπραξης της αποζημίωσης:

1. Αίτηση προς το Υπουργείο Εσωτερικών, Δ/νση Προϋπολογισμού και Οικονομικής Διαχείρισης, Σταδίου 27, 10183, Αθήνα ή ιδιοχείρως στη γραμματεία του ΥΠ.ΕΣ. Σταδίου 27, 1ος όροφος.

Στην αίτηση θα πρέπει να αναγράφονται αναλυτικά και ευκρινώς τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου, προκειμένου να είναι εφικτή η ταυτοποίησή του: Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΦΜ, ΑΔΤ κ.λπ.

2. Πρωτότυπο έγγραφο διορισμού ή ακριβές φωτοαντίγραφο εκ του πρωτοτύπου για τις περιπτώσεις που οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν έχουν προπληρωθεί καθόλου από την Τράπεζα Πειραιώς, ή φωτοαντίγραφο του αρχικού εγγράφου διορισμού με σφραγίδα της Τράπεζας Πειραιώς, στις περιπτώσεις που έχουν προπληρωθεί μόνο για την 1η Κυριακή.

3. Πρωτότυπη διατακτική.

4. Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

5. Αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ στο οποίο να φαίνεται ο Α.Φ.Μ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι ΕΚΤΟΣ έδρας Δικαστικοί Αντιπρόσωποι, θα πρέπει και αυτοί, να καταχωρήσουν τα στοιχεία για τους Γραμματείς/Διερμηνείς που χρησιμοποίησαν και για τις δύο εκλογικές διαδικασίες.

(βλ. σχετικά εδώ:

https://www.minfin.gr/elections2019

Εκλογές 2019. Εφαρμογή της ΓΓΠΣ για την πληρωμή των δικαστικών αντιπροσώπων και γραμματέων