Εκλογές 2023. Αποζημίωση Δικαστικών Αντιπροσώπων και διευκολύνσεις

 

Εκλογές 2023. Εκλογική αποζημίωση Δικαστικών Αντιπροσώπων και Γραμματέων

Αριθμ. 39027 – ΦΕΚ τεύχος Β 3074/09.05.2023
Καθορισμός του ύψους της ειδικής αποζημίωσης και των οδοιπορικών εξόδων των διοριζομένων Εφόρων, αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, γραμματέων, κ.λπ. (εντός Ελλάδας) Εποπτών εξωτερικού, αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, γραμματέων, (εκτός Ελλάδας- απόδημοι) για τη διενέργεια των Βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 καθώς και του τρόπου καταβολής τους.

 

 

Ανακοίνωση Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ)

Μετά από αίτημα της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, την ερχόμενη Τρίτη 2.5.2023 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας της Ολομέλειας με την νέα Υπουργό Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, με αντικείμενο τα θέματα που αφορούν τους δικαστικούς αντιπροσώπους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα ακόλουθα:

1. Έγκαιρη έκδοση Κ.Υ.Α για το ποσό αποζημίωσης

2. Αύξηση ποσού αποζημίωσης δικαστικών αντιπροσώπων και οδοιπορικών, δεδομένης της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας

3. Διευκόλυνση της μετακίνησης των δικαστικών αντιπροσώπων, και ειδικότερα:

i. Ελεύθερα διόδια (Αττική οδός – Λοιπές Εθνικές Οδοί από Παρασκευή 19/05/2023 έως Δευτέρα 22/05/2023) .

ii. Έγγραφη ενημέρωση προς όλες τις αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να υφίσταται ικανοποιητικός αριθμός διαθέσιμων εισιτηρίων για τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής με παροχή σχετικής έκπτωσης.

iii. Έγγραφη ενημέρωση προς όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για δωρεάν διάθεση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων – καμπίνες για απομακρυσμένα νησιά.

4. Έκδοση σχετικής εγκυκλίου που να παρέχει τη δυνατότητα να επικολληθούν επί των βιβλίων τα προεκτυπωμένα ονόματα των συνδυασμών και των υποψηφίων.

5. Λειτουργία των Ειρηνοδικείων Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης πέραν των Πρωτοδικείων προς αποφυγή καθυστερήσεων και διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας.

6. Διάθεση δύο (2) γραμματέων στις περιπτώσεις εκπλήρωσης καθηκόντων Αντιπροσώπου Δικαστικής Αρχής από δικηγόρο ΑΜΕΑ.

 

Έως την Παρασκευή 5.5.2023 η ΚΥΑ για την αποζημίωση των Δικαστικών Αντιπροσώπων