Εργατικό Κέντρο Αθήνας. 24ωρη απεργία την Τρίτη 24-09-2019

Εργατικό Κέντρο Αθήνας. 24ωρη απεργία την Τρίτη 24-09-2019

24ωρη πανελλαδική απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019
Δελτίο Τύπου ΕΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΙΣ 24/9/2019

Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, σε συνεδρίασή του στις 14/9/2019 αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τρίτη 24/9/2019, ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που από την μία δίνει «γη και ύδωρ» στους επενδυτές που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας, ενώ παίζει το ρόλο του οδοστρωτήρα για όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει. Ταυτόχρονα προχωράει σε πρωτόγνωρες διαδικασίες ηλεκτρονικού φακελώματος των συνδικάτων, χτύπημα των ζωντανών γενικών συνελεύσεων, επιβεβαιώνοντας ότι τα αντεργατικά μέτρα πάνε χέρι – χέρι με την καταστολή.

Για την επιτυχία της κινητοποίησής μας αποφασίστηκαν επίσης τα εξής:

Να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τα σωματεία μέλη μας την Πέμπτη 19/9 στις 17:00 στο κτίριο του ΕΚΑ για την καλύτερη οργάνωση και συντονισμό των κινητοποιήσεων, με την συμμετοχή της νομικής υπηρεσίας για τυχόν διευκρινήσεις.

Να συνταχθεί υπόμνημα με τη συμβολή της νομικής μας υπηρεσίας που θα εκφράζει την αντίθεσή μας και τις θέσεις μας απέναντι στο πολυνομοσχέδιο, να κατατεθεί στο υπουργείο εργασίας και να κοινοποιηθεί προς τα σωματεία μέλη μας.

Εξουσιοδοτούμε την εκτελεστική επιτροπή να μετατοπίσει την 24ωρη απεργία σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει νωρίτερα προς συζήτηση το νομοσχέδιο στη βουλή.

Διοργάνωση συγκέντρωσης του ΕΚΑ την ημέρα της απεργίας στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 11:00.

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας να συμμετέχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις προκειμένου να αποτρέψουμε την ψήφιση του αντεργατικού εκτρώματος της κυβέρνησης.