Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019

Το Φεστιβάλ

Ο μεγαλύτερος πολιτιστικός οργανισμός της χώρας και ένα από τα παλαιότερα φεστιβάλ της Ευρώπης (1955), το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου φιλοξενεί διεθνώς καταξιωμένους και εγχώριους καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου, του χορού και της μουσικής, προσελκύοντας μεγάλα πλήθη θεατών από ολόκληρο τον κόσμο.Χρόνος διεξαγωγής: Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται κάθε Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Ειδικότερα:

 • Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών ξεκινούν την 1η Ιουνίου και ολοκληρώνονται στα μέσα Ιουλίου.
  Ώρα έναρξης: 21:00 (με εξαιρέσεις)
 • Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Επιδαύρου πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή και Σάββατο, από τις αρχές Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου.
  Ώρα έναρξης: 21:00 για τις παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 21:30 για τις παραστάσεις στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.

Οι χώροι

Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών πραγματοποιούνται στους εξής χώρους:

 • Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Ο παλαιότερος και βασικότερος χώρος παραστάσεων του Φεστιβάλ, στους πρόποδες της Ακρόπολης. Το πανέμορφο ρωμαϊκό ωδείο χτίστηκε τον 2ο αιώνα μ.Χ. προς τιμήν της γυναίκας του Ηρώδη, Ασπασίας Άννιας Ρήγιλλα. Έχει φιλοξενήσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας καλλιτεχνικής σκηνής, μεταξύ αυτών τους Λουτσιάνο Παβαρόττι, Φρανκ Σινάτρα, Νάνα Μούσχουρη, Λάιζα Μιννέλλι, Μαρία Καλλάς.
  Χωρητικότητα: 5.000 (4.500 εισιτήρια διατίθενται προς πώληση)
 • Πειραιώς 260: Πρώην βιομηχανικός χώρος λίγο έξω από το κέντρο της Αθήνας. Από το 2006, το ανακαινισμένο πρώην εργοστάσιο Τσαούσογλου φιλοξενεί παραστάσεις από Έλληνες και διεθνείς καλλιτεχνείς, πρωτοεμφανιζόμενους όσο και καταξιωμένους, από τον χώρο του χορού και του θεάτρου.
 • Άνοιγμα στην πόλη: Ενότητα του Φεστιβάλ που εγκαινιάστηκε το 2017 και η οποία στηρίζεται σε ένα concept εξωστρέφειας. Site-specific παραστάσεις παρουσιάζονται σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, σε υπαίθριους και αρχαιολογικούς χώρους. Το Φεστιβάλ διευρύνει το κοινό και το βεληνεκές του και ενθαρρύνει την πιο ενεργή συμμετοχή των θεατών.

Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Επιδαύρου πραγματοποιούνται στους εξής χώρους:

 • Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου: Διάσημο και αγαπητό σε ολόκληρο τον κόσμο για την αξεπέραστη ακουστική του και την υψηλή αισθητική του. Χρονολογείται από τον 4ο αιώνα π.Χ. και βρίσκεται στο ιερό του Ασκληπιού, στην καρδιά της Αργολίδας. Ένα θαύμα της αρχιτεκτονικής που φιλοξενεί παραστάσεις αρχαίου δράματος από καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με αγγλικούς υπέρτιτλους για τους ξένους επισκέπτες.
  Χωρητικότητα: 14.000 (10.000 εισιτήρια διατίθενται προς πώληση)
 • Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου: Χτίστηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. και αρχικά λειτούργησε ως τόπος λατρείας του Διονύσου. Σήμερα, το θέατρο που βρίσκεται στο λιμάνι της Επιδαύρου φιλοξενεί παραστάσεις από νέους Έλληνες και διεθνείς δημιουργούς με μια πιο εναλλακτική ματιά στο αρχαίο δράμα. Οι παραστάσεις έχουν αγγλικούς υπέρτιτλους.
  Χωρητικότητα: 2.000 (1.000 εισιτήρια διατίθενται προς πώληση)

Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.greekfestival.gr

Πρόγραμμα http://greekfestival.gr/schedule/

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου  – Πρόγραμμα 2019Πληροφορίες και Πώληση εισιτηρίων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια στα κεντρικά εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς Πεσμαζόγλου)
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-16:00, Σάββατο 10:00-15:00

Πωλήσεις εισιτηρίων: +30 210 3272000

Ομαδικές αγορές: +30 210 3222720, Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00

Κρατήσεις για ΑμΕΑ: +30 211 7800056, Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00

Άλλα σημεία πώλησης

Ωδείο Ηρώδου Αττικού Δευτέρα-Κυριακή 10:00-14:00 (και 18:00-21:00 μόνο για την παράσταση της ημέρας)

Πειραιώς 260 ημέρες παραστάσεων 19:00-21:00 (από 20:00 μόνο για την παράσταση της ημέρας, έως 23:15 τις ημέρες διπλών παραστάσεων)

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου Δευτέρα Πέμπτη 18:00-20:00 & Παρασκευή-Σάββατο 18:00-21:00

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να προμηθευτούν εισιτήρια στο greekfestival.gr, στο viva.gr και στα φυσικά σημεία πώλησης της Viva:

Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Αθήνα)

Yoleni’s Πολυχώρος (Σόλωνος 9, Κολωνάκι)

Viva Kiosk Σύνταγμα (Πλατεία Συντάγματος 4)

Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης (Λεωφόρος Κηφισίας 310, Κηφισιά – Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι)

Media Markt (11 καταστήματα εντός Αττικής)

Seven Spots (14 σημεία της πόλης)

Reload Stores (Ταϋγέτου 19, Άγιος Δημήτριος – Πλατεία Γεωργίου Α’ 3, Τρίπολη)

Πληροφορίες για τη διάθεση εκπτωτικών εισιτηρίων

ΑΜΕΑ
Η διαδικασία γίνεται είτε τηλεφωνικά στο 211780056, είτε στα κεντρικά εκδοτήρια με επικαιροποιημένη βεβαίωση ΚΕΠΑ σε ισχύ που πιστοποιεί αναπηρία 67%. Η διαδικασία γίνεται είτε από τον ίδιο το δικαιούχο είτε από κάποιον άλλο με τα απαραίτητα έγγραφα.

ΟΜΑΔΙΚΑ 20+
Η εξυπηρέτηση της κατηγορίας αυτής γίνεται είτε τηλεφωνικά στο 2103222720, είτε μέσω email στο [email protected] και η επικοινωνία γίνεται από τους αντίστοιχους υπαλλήλους.

ΑΝΕΡΓΟΙ
Η αγορά γίνεται από τον ίδιο τον άνεργο με φυσική παρουσία με επικαιροποιημένη βεβαίωση ανεργίας και αστυνομική ταυτότητα. Δεν είναι δεκτές κάρτες ΜΜΜ, καθώς οι καινούριες κάρτες δεν αναγράφουν επαρκή στοιχεία.

Η διάθεση τους των εισιτηρίων ανεργίας γίνεται αποκλειστικά από τα κεντρικά εκδοτήρια στην Πανεπιστημίου 39 μέχρι και την ίδια μέρα της εκάστοτε παράστασης.

ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Σπουδαστές ωδείων/δραματικών/εικαστικών οι οποίοι δικαιούνται εισιτήρια στην τιμή των 5 ευρώ σε περιορισμένο αριθμό.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ/ΑΝΩ ΤΩΝ 65/ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ
Κατά την αγορά και κατά την είσοδο στον χώρο των παραστάσεων, κάτοχοι φοιτητικών και 65+ εισιτηρίων θα καλούνται να επιδεικνύουν την αντίστοιχη ταυτότητα. Τα καλλιτεχνικά σωματεία αφορούν επαγγελματίες σκηνοθέτες/χορογράφους κλπ με την αντίστοιχη ταυτότητα.

ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ
Ατέλειες μηδενικές δίνονται μόνο σε θεατρικές παραστάσεις στο μεγάλο θέατρο της αρχαίας Επιδαύρου και στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, συγκεκριμένα μόνο για τις παραστάσεις Οιδίπους Επί Κολωνώ, Αγαμέμνων, Ηλέκτρα, Πλούτος, Ορέστης στην Επίδαυρο και Πέρσες στο Ηρώδειο.

ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
Αφορά τους κατοίκους Δήμου Επιδαύρου / Λυγουριού για τις παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου για τις παραστάσεις Οιδίπους Επί Κολωνώ, Αγαμέμνων, Ηλέκτρα, Πλούτος (και τις δύο μέρες) και Ορέστης (μόνο για την παράσταση της Παρασκευής). Θα πρέπει να προσκομίζουν τα απαραίτητα έγγραφα για να το αποδεικνύουν.