Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις προεγγραφής και εγγραφής ατομικών επιχειρήσεων στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις προεγγραφής και εγγραφής ατομικών επιχειρήσεων στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Από την 1η Ιουλίου 2018 οι αιτήσεις προεγγραφής και εγγραφής ατομικών επιχειρήσεων, αλλά και αυτές των μεταβολών, λήψης πιστοποιητικού μελών εταιριών (ιστορικό), γίνονται πλέον αποκλειστικά μέσω ΔιαδικτύουΤο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών πρωτοπορεί για μία ακόμη φορά και αξιοποιώντας ευρύτερα τις δυνατότητες του Διαδικτύου διευκολύνει σημαντικά τα μέλη του παρέχοντας μια σειρά υπηρεσιών του αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο.

Έχοντας ανοίξει το δρόμο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών από το 2015 με τη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Επιμελητηρίου (e-chamber), με προσωποποιημένες υπηρεσίες προς τα μέλη (μεταβολές, αλλαγή στοιχείων επικοινωνίας, δυνατότητα ηλεκτρονικής χορήγησης πιστοποιητικών, προβολή επιχείρησης κ.λπ.), καθώς και υπηρεσίες προς τρίτους (ηλεκτρονική προεγγραφή ή εγγραφή ατομικής επιχείρησης, αναζητήσεις επιχειρήσεων), το ΕΕΑ έχει υποδεχθεί σε αυτό το διάστημα περισσότερες από 9.000 ηλεκτρονικές αιτήσεις!

Σήμερα, με απόφαση της Διοίκησής του, κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την άμεση, ταχεία και σύγχρονη εξυπηρέτηση των μελών του.

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουλίου 2018 οι επαγγελματίες – μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δεν χρειάζεται να προσέρχονται στα γκισέ του Επιμελητηρίου – γλιτώνοντας πολύτιμο χρόνο – καθώς οι αιτήσεις προεγγραφής και εγγραφής ατομικών επιχειρήσεων, αλλά και αυτές των μεταβολών, λήψης πιστοποιητικού μελών εταιριών (ιστορικό), γίνονται πλέον αποκλειστικά μέσω Διαδικτύου.

Οδηγίες για την ηλεκτρονική αίτηση προεγγραφής και εγγραφής ατομικών επιχειρήσεων στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

 

Με πρωταρχικό στόχο τη βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση των μελών του Ε.Ε.Α., στο πλαίσιο των ίδιων αποφάσεων, από 1η Ιουλίου 2018 και η λήψη πιστοποιητικού γενικού μητρώου για ατομικές επιχειρήσεις ή εταιρίες πραγματοποιείται αποκλειστικά χωρίς υποβολή αίτησης, μέσα από τις προσωποποιημένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Επιμελητηρίου στην web εφαρμογή e-επιμελητήριο.Το πιστοποιητικό αυτό χρησιμεύει για κάθε νόμιμη χρήση, συμμετοχή σε διαγωνισμούς κ.λ.π. και η διαδικασία λήψης του δεν ξεπερνά τα 2-3 λεπτά της ώρας, εφόσον χρησιμοποιείται χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα για την εξόφλησή του!

Οδηγίες για την ηλεκτρονική λήψη πιστοποιητικού γενικού μητρώου για ατομικές επιχειρήσεις ή εταιρίες 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλεφωνικό κέντρο του Επιμελητηρίου 210 – 3380200 κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες.

Σημειώνεται ότι προς το παρόν είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή αίτησης προεγγραφής ατομικών επιχειρήσεων με δραστηριότητες διαμεσολαβούντων (ασφαλιστές, συντονιστές, πράκτορες κλπ), μεσιτών ακινήτων και παραγωγών οπτικοακουστικών έργων, ωστόσο δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή αίτησης εγγραφής τους λόγω συγκεκριμένων απαιτούμενων εγγράφων