Ηλεκτρονικά η υποβολή δήλωσης φόρου δωρεάς

Ψηφιακή υποβολή δήλωσης φόρου δωρεάς προς τα πρόσωπα της παρ. 3 άρθρου 25 του ν. 2961/2001 – «Δήλωση φόρου δωρεάς ακινήτων, κινητών και χρημάτων προς τα πρόσωπα της παρ. 3 του άρθρου 25 του ν. 2961/2001, μέσω της εφαρμογής myPROPERTY».

Περίληψη Απόφασης

Α) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ
Απόφαση του Διοικητή ΑΑΔΕ που αφορά την ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης φόρου δωρεάς ακινήτων, κινητών και χρημάτων προς τα πρόσωπα της παρ. 3 άρθρου 25 του ν. 2961/2001, μέσω της εφαρμογής myPROPERTY.

Β) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
Περιεχόμενο της απόφασης είναι ο καθορισμός του τρόπου και του περιεχομένου υποβολής δηλώσεων φόρου για ακίνητα, κινητά και χρήματα προς τα πρόσωπα της παρ. 3 άρθρου 25 του ν. 2961/2001 (Ν.Π.Δ.Δ., ΟΤΑ, νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κ.λπ.) σε περίπτωση δωρεάς αυτών με ή χωρίς τη σύνταξη συμβολαιογραφικού εγγράφου, κατά περίπτωση.

Γ) ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Η απόφαση αφορά τους συμβολαιογράφους, τους φορολογούμενους φυσικά και νομικά πρόσωπα, ιδίως τα νομικά πρόσωπα της παρ. 3 άρθρου 25 του ν. 2961/2001 και τις Φορολογικές Υπηρεσίες

Το πλήρες κείμενο της απόφασης (ΦΕΚ)

 

εφαρμογή myPROPERTY

https://www1.aade.gr/myaade/myPROPERTY/#!/arxiki

 

 

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στον Οδηγό του Πολίτη (odigostoupoliti.eu). Επιτρέπεται η αναδημοσίευση (όχι αυτολεξεί) του περιεχομένου του παρόντος άρθρου, μόνο με αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link)(https://www.odigostoupoliti.eu), της πηγής προέλευσης