Ιός Δυτικού Νείλου. Κρούσματα, θάνατοι, περιοχές έως 30-08-2022

Εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους, Ελλάδα, 30 Αυγούστου 2022

 

Η εβδομαδιαία αυτή έκθεση σκοπό έχει τη συνοπτική παρουσίαση της κατάστασης σχετικά με την καταγραφή κρουσμάτων που διαγιγνώσκονται εργαστηριακά με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου (ΔΝ) κάθε εβδομάδα, για την περίοδο μετάδοσης 2022.

Από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι τις 30/08/2022 (ώρα 13.00), έχουν διαγνωστεί συνολικά εκατόν είκοσι τρία (123) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα εβδομήντα τέσσερα (74) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και σαράντα εννιά (49) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως σήμερα (30/08/2022, ώρα 13.00), διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν 36 νέα κρούσματα.

Έχουν καταγραφεί έντεκα (11) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 77 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 85 έτη)

 

Περιοχές

Χαλκιδικής
Νέας Προποντίδας

Θεσσαλονίκης
Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Δέλτα
Χαλκηδόνος
Θερμαϊκού
Θέρμης
Θεσσαλονίκης
Καλαμαριάς
Κορδελιού – Ευόσμου
Νεάπολης – Συκεών
Παύλου Μελά
Ωραιοκάστρου
Πυλαίας – Χορτιάτη
Βόλβης
Λαγκαδά

Κιλκίς
Κιλκίς
Παιονίας

Πέλλας
Πέλλας
Σκύδρας
Πύδνας- Κολινδρού

Πιερίας
Δίου – Ολύμπου
Κατερίνης

Ημαθίας
Βέροιας
Αλεξάνδρειας
Ηρωικής Πόλεως Νάουσας

Σερρών
Βισαλτίας

Θεσσαλίας
Λάρισας
Τεμπών
Λαρισαίων
Τυρνάβου

Τρικάλων
Φαρκαδόνας

 

Αναλυτικά η εβδομαδιαία έκθεση με τα κρούσματα και τις περιοχές