ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός). Διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα Κηφισιά – Ομόνοια

ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός). Διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα Κηφισιά – Ομόνοια

λόγω εργατικού δυστυχήματος που σημειώθηκε στις γραμμές του Ηλεκτρικού

 

Η κυκλοφορία των συρμών αυτή τη στιγμή γίνεται τοπικά μεταξύ των σταθμών Ομόνοια και Πειραιά και Άνω Πατήσια – Κηφισιά

 

Τραγικός είναι ο απολογισμός του εργατικού δυστυχήματος που σημειώθηκε στις 04.05 τα ξημερώματα στις γραμμές του Ηλεκτρικού, στο ύψος του Αγίου Νικολάου, έπειτα από βλάβη που σημειώθηκε σε μηχάνημα που χρησιμοποιούσε αυστριακό συνεργείο για εξειδικευμένες εργασίες λείανσης των γραμμών.

Πέντε εργαζόμενοι – δύο Έλληνες κι τρεις Αυστριακοί μέλη του συνεργείου – επέβαιναν στο μηχάνημα. Τρεις τραυματίστηκαν (δύο Έλληνες κι ένας Αυστριακός) και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου τελικά ο ένας από τους Έλληνες, ο 41χρονος εργοδηγός, υπέκυψε.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ, που μίλησε στην ΕΡΤ, το δυστύχημα συνέβη στη γραμμή 1, όταν ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά, παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα προτού τελικά συγκρουστεί με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε τοποθετήσει εκεί η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την πορεία της.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα (16.11.2021) η κυκλοφορία των συρμών θα γίνεται τοπικά μεταξύ Ομόνοιας και Πειραιά και στα δύο ρεύματα μέχρι να απελευθερωθούν οι γραμμές από τις μηχανές, διαδικασία που όπως είπε δεν είναι εύκολο να πει κανείς πόσο θα διαρκέσει.

Η κυκλοφορία των συρμών αυτή τη στιγμή γίνεται τοπικά μεταξύ των σταθμών Ομόνοια και Πειραιά και Άνω Πατήσια – Κηφισιά

Οι επιβάτες μπορούν εξυπηρετηθούν στο τμήμα Α. Πατήσια – Ομόνοια και αντίστροφα από τις λεωφορειακές γραμμές Α8 και Χ7 (έκτακτη), καθώς και από τις γραμμές τρόλεϊ 3,5 και 7. Η επιβίβαση στις παραπάνω γραμμές γίνεται στη στάση «Αλυσίδα», έξω από το σταθμό της Γραμμής 1 «Άνω Πατήσια». Στην οδό Αχαρνών η εξυπηρέτηση των επιβατών γίνεται από τη λεωφορειακή γραμμή Β9 και τη γραμμή τρόλεϊ 6.

 

Ώρα 14.00 (16.11.2021) η κυκλοφορία στον ΗΣΑΠ αποκαταστάθηκε 

 

Λεπτομέρειες για τις συνθήκες του εργατικού δυστυχήματος θα δοθούν, όπως ανέφερε ο ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, μόλις η Πυροσβεστική ολοκληρώσει το πόρισμά της