Καιρός. Βροχές, καταιγίδες και άνοδος της θερμοκρασίας 

Καιρός. Βροχές, καταιγίδες και άνοδος της θερμοκρασίας 

σε όλη τη χώρα την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου 2021

 

Προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Άνοδος της θερμοκρασίας από την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

 

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για την περιοχή σας – θερμοκρασία, άνεμος, υγρασία και όλα τα στοιχεία

Βρείτε παρακάτω την περιοχή που σας ενδιαφέρει και πατήστε τον αντίστοιχο σύνδεσμο (link)

 

Δείτε την πρόγνωση του καιρού ακριβώς για την περιοχή σας

 

Αναλυτικά:

Βροχές, καταιγίδες και άνοδος της θερμοκρασίας  σε όλη τη χώρα την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου

 

  

 

Συγκεκριμένα:

ΚΥΡΙΑΚΗ 31-10-2021
Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Η ορατότητα στα βόρεια τις πρωινές κυρίως ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα επικρατήσουν νοτιοανατολικοί άνεμοι 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 18 με 19 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01-11-2021
Στα δυτικά προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα πιθανώς να είναι ισχυρά.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια μέχρι το απόγευμα όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου πιθανώς να σχηματιστούν και ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι από αργά το βράδυ σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 18 με 19 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ 02-11-2021
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα κυρίως τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6, στο Ιόνιο πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03-11-2021
Σε όλη τη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ ενισχυόμενοι στα δυτικά τις βραδινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

ΠΕΜΠΤΗ 04-11-2021 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05-11-2021
Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια, όπου την Πέμπτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Την Πέμπτη στα ανατολικά θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία την Πέμπτη θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (emy.gr) και του Εθνικού Αστεροσκοπείου (https://meteo.gr/)