Κήρυξε πτώχευση η ιστορική Thomas Cook. Ποια είναι η εταιρεία

Κήρυξε πτώχευση η ιστορική Thomas Cook. Ποια είναι η εταιρεία

Η Thomas Cook ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου 2019 ότι κήρυξε πτώχευση
Η εταιρεία ανέφερε ότι υπέβαλε αίτηση αναγκαστικής εκκαθάρισης και πως δόθηκε εντολή για να οριστεί σύνδικος για αυτήν τη διαδικασία. Εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες, πελάτες της εταιρείας, παραμένουν εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό

Η Thomas Cook ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας ότι κήρυξε πτώχευση καθώς απέτυχε μέσα στο Σαββατοκύριακο να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για την επιβίωσή της, αναφέροντας ότι οδεύει σε «άμεση εκκαθάριση».

Αναγκαστική εκκαθάριση

Η εταιρεία ανέφερε ότι υπέβαλε αίτηση αναγκαστικής εκκαθάρισης και πως δόθηκε εντολή για να οριστεί σύνδικος για αυτήν τη διαδικασία.

Την ιδιαίτερη λύπη του καθώς και των υπόλοιπων μελών του διοικητικού συμβουλίου εξέφρασε ο επικεφαλής της Thomas Cook, Πίτερ Φανκχάουζερ, για την κατάρρευση της εταιρείας.

Εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες, πελάτες της εταιρείας, παραμένουν εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό.

Η βρετανική Πολιτική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι η Thomas Cook έπαυσε τις εργασίες της και θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση για να φέρει πίσω στη Βρετανία πάνω από 150.000 Βρετανούς τουρίστες-πελάτες της εταιρείας.

Περίπου 600.000 είναι οι εγκλωβισμένοι ταξιδιώτες της εταιρείας σε όλον τον κόσμο

Γενικές Πληροφορίες για την εταιρεία Thomas Cook

Η Thomas Cook Airlines Limited (Thomas Cook Airlines) είναι μία βρετανική αεροπορική εταιρεία charter Ίδρυση: Μάρτιος 2008. Εξυπηρετεί δημοφιλείς παραθεριστικούς προορισμούς σε όλον τον κόσμο, με βάσεις της τα αεροδρόμια του Μάντσεστερ και London Gatwick.

Ακόμα, πραγματοποιεί δρομολόγια από 8 επιπλέον βάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο: Μπέλφαστ, Μπέρμιγχαμ, Μπρίστολ, Κάρντιφ, East Midlands, Γλασκώβη, London Stansted και Νιούκασλ.

Η Thomas Cook Airlines ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2008, μετά την ένωση των εταιρειών Thomas Cook Airlines UK Ltd και MyTravel Airways. Το ίδιο καλοκαίρι ξεκίνησε δρομολόγια, με στόλο Boeing και Airbus αεροσκαφών.

Το 2013, οι αεροπορικές εταιρείες Thomas Cook Airlines, Thomas Cook Airlines Belgium και Condor ένωσαν τις δυνάμεις τους και σήμερα ανήκουν πια όλες στο κοινό λειτουργικό πλαίσιο του Thomas Cook Group.

Προορισμοί

Η Thomas Cook Airlines εξυπηρετεί, μέσω των αεροδρομίων της στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένα δίκτυο που ξεπερνά τους 50 προορισμούς, σε πάνω από 25 χώρες και 4 ηπείρους.