Κλειστοί οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Κλειστοί οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Στην προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τους εργαζόμενους των δημοτικών παιδικών σταθμών, την προσεχή Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, προχώρησε η ΚΕΔΕ και η ΠΟΕ-ΟΤΑΤην ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί στις 12 μ.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή, όπου θα κατατεθεί λίστα με υπογραφές γονέων που διαμαρτύρονται για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας θα ενταχθούν τα παιδιά ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Άδεια ίδρυσης και λειτουργίας δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΝ καταγγέλλουν «απαξίωση και τη συρρίκνωση» των Δημοτικών Παιδικών σταθμών και τονίζουν ότι επιθυμούν να ενημερώσουν τον Πρωθυπουργό «για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα προκαλέσει σε χιλιάδες οικογένειες και εργαζόμενους,  η ψήφιση νομοθετική διάταξης που προβλέπει την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική  εκπαίδευση».

«Η σχετική διάταξη, χωρίς να προηγηθεί διάλογος και με αυθαίρετο τρόπο έχει συμπεριληφθεί στο Nομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.