Κοινωνικό μέρισμα 2019. Ανακοινώνονται τα ποσά και οι δικαιούχοι

Κοινωνικό μέρισμα 2019. Ανακοινώνονται τα ποσά και οι δικαιούχοι

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ανέφερε ότι εντός των ημερών θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για το κοινωνικό μέρισμα και την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν γνωστά τα ποσά (υπερπλεόνασμα) και οι δικαιούχοι (άνεργοι και άλλες ευαίσθητες ομάδες)

Ο Πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ (01-12-2019), ανακοίνωσε ότι 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση (κοινωνικό μέρισμα) που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα σε τρεις κατηγορίες:
– Οι πολύτεκνες οικογένειες.

– Οι πιο αδύναμοι από τους μακροχρόνια ανέργους και

– Οι οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ

Όσον αφορά το ποσό του κοινωνικού μερίσματος, σύμφωνα με την υφυπουργό εργασίας, θα κυμαίνεται μεταξύ πεντακοσίων (500) και χιλίων (1000) ευρώ

Η νομοθετική ρύθμιση του κοινωνικού μερίσματος 2019 θα ενσωματωθεί πιθανότατα στο φορολογικό νομοσχέδιο

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο ραδιόφωνο αναφέρθηκε στο κοινωνικό μέρισμα 2019, τονίζοντας ότι ένα μέρος του θα κατευθυνθεί σε εκείνους που υπερφορολογήθηκαν και ένα άλλο τμήμα του στους πιο ευάλωτους.

Διευκρίνισε ότι οι τελικές αποφάσεις για το μέρισμα, οριστικοποιούνται αυτές τις μέρες και η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα ενσωματωθεί πιθανότατα στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Για το 2020 τόνισε ότι το πλεόνασμα θα είναι στο 3,5% και πως στόχος είναι να μην υπερπλεονάσματα που προέρχονται από την υπερφορολόγηση.

Σημειωτέον ότι το έτος 2018 είχαν διανεμηθεί, ως κοινωνικό μέρισμα, 800 εκατομμύρια ευρώ